Taart is een modern sprookje over de achtjarige Kadir en zijn vader Umut die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken.

waar gaan de afleveringen over?

aflevering 1: moederdag

Kadir en Umut vieren voor de eerste keer met zijn tweeën moederdag. Ze hebben er geen zin in maar moederdag is net als Kerstmis en Sinterklaas: als het er is, dan is het overal. Het gemopper van meneer de Vries, de baas van Umut, maakt het niet eenvoudiger. 

aflevering 2: verhuizen

Kadir en Umut gaan op zoek naar nieuw werk voor Umut. Het geld raakt op en de huisbazin wil geen dag langer op de huur wachten. Kadirs vriendin de bloemenvrouw weet misschien een baan. Daarvoor zouden ze dan wel moeten verhuizen van de stad naar een dorp. 

aflevering 3: alaska

Kadir en Umut zoeken hun weg in het dorp. De bewoners hebben allemaal iets eigenaardigs en sommige van hen bekijken de nieuwkomers met argwaan. Kadir is gefascineerd door Lot, een meisje in zijn klas en haar Poolhond Alaska. Na school besluit hij de twee te volgen. 

aflevering 4: tarte tatin

Umut maakt brood met de machine en hij verveelt zich. Kadir vindt dat hij weer taart moet gaan bakken. Umut begint met een tarte Tatin voor Lot en een paar petitfours. Die kosten drie euro vijftig per stuk. Dat vindt supermarkt-eigenaresse Fiene wel heel veel, voor iets dat je zo in je holle kies stopt. 

aflevering 5: hoera

Kadir, Lot en Johan halen Marie over om een groot feest te geven omdat burgemeester Jos vijftig jaar wordt. En dan kan Umut de verjaardagstaart bakken. Marie vindt het een geweldig goed idee maar ze waarschuwt Kadir en Umut: Jos mag er niets van weten.

aflevering 6: keizerspinguïn

Bram zit bij Kadir in de klas en hij heeft helemaal geen zin in het toneelstuk dat juf Merel organiseert. Hij zegt dat het allemaal de schuld van Kadirs vader is. Want Merel en Umut zijn verliefd en daarom maakt ze dit soort stomme plannen. Kadir wil het niet geloven.

aflevering 7: dolores

Theo is woest als hij ziet dat Umut de broodbakmachine, Theo’s ’meisje’, buiten op het plaatsje achter de winkel heeft gezet. En wat moeten al die taarten in de etalage, wat is dat voor onzin! Kadir en Umut vluchten de winkel uit. 

aflevering 8: verkocht

Fiene heeft haar zinnen gezet op de bakkerij. Kadir is verdrietig als hij en Umut moeten inpakken. Hij rent naar de werkplaats van Gerrit. Lot, Johan en Alaska vangen hem op. Ze vinden het ook stom dat hij weg moet. Zij kunnen Kadir niet missen, en Kadir kan hen niet missen. 

cast

Kadir - Harvey Elgood
Lot - Eefje Kruijtzer
Johan - Daniel Verbaan
Umut - Gürkan Kücüksentürk
Theo - Eric Corton
Merel - Anniek Pheifer
Fiene - Bianca Krijgsman
Gerrit - Arno Bakker
Sonja - Isis Cabolet
Marie - Leny Bredderveld
Jos - René van ’t Hof
Marinus - Rense Westra 

crew

Regie - Tallulah H. Schwab
Scenario - Lineke van den Boezem
Dop - Menno Westendorp
Art - director Jan Rutgers
Kleding - Alette Kraan
Make-up - Brigitte Pleijzier
Casting - Oi Mundo
Montage - Annelies van Woerden
Stills - Anouck Wolf

taart = genomineerd!


De serie is genomineerd voor de International Emmy Kids Award (2016). De serie kreeg ook een nominatie voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama (2016).