Promo Taarten van Abel marathon

marathon jubileum

Het 12 ½ jarig jubileum van 'Taarten van Abel' wordt in het weekend van 6 en 7 juni ook gevierd met een marathon van Taarten van Abel-afleveringen.

Zaterdag 6 juni vanaf 12.05 uur: Hugo, Mei Lan, Jahroy, Roos en Xandor

Hugo: zaterdag om 12.05 uur

Abel bakt met Hugo zijn 1000ste taart. Hugo maakt een taart voor Tiny, zijn oppas. Na de dood van zijn vader is Tiny een grote steun voor Hugo geweest. Ze luisterde naar hem, masseerde zijn voeten en zong lieve liedjes. Met Abel maakt hij een taart vol bloemen, muzieknoten en kruizen.

mei lan: zaterdag om 12.30 uur

Mei Lan wil graag voor haar vader een taart maken. Na een moeilijke periode is het weer gezellig bij Mei Lan thuis. De vader van Mei Lan maakte veel teveel ruzie met haar broer, Mei Lan moest dan huilen en dan werd haar moeder weer boos op haar vader. Een goede reden om een drie verdiepingen taart te maken.

Jahroy: zaterdag om 12.55 uur

Jahroy (11) woont in een pleeggezin omdat zijn eigen moeder niet voor hem kan zorgen. Jahroy is heel gelukkig met zijn pleegouders Evert en Caroline, die hij papa en mama noemt. Onlangs is zijn beste vriend Markwin ook in het gezinshuis komen wonen. Samen met Abel bakken ze een koekjestaart voor Caroline en Evert.

Roos: zaterdag om 13.25 uur

Roos (14) belandde afgelopen zomer in het ziekenhuis doordat de drang om af te vallen 'sterker was dan zij'. Nu gaat het gelukkig beter met Roos. In haar strijd met de anorexia was en bleef Talitha een goede vriendin. Zo'n rots in de branding verdient een heerlijke taart! Al kan Roos er zelf nog niet van meegenieten.

Xandor: zaterdag om 13.50 uur

Xandor maakt een taart voor zijn vader die terug komt uit Uruzgan. Xandor heeft hem vreselijk gemist en hij heeft zich ook wel zorgen gemaakt over zijn vader die daar als Militaire Politie werkzaam was.

Zondag 7 juni vanaf 12.40 uur: Ole, Lotte, Alwin, Isabella en Mikkie

Ole: zondag om 12.40 uur

Ole (11 jaar) maakt met Abel een taart voor juf Elma en meester Nico. Deze taart heeft Ole samen met zijn vrienden Niels en Gino ontworpen, want met zijn drieën willen ze juf Elma en Meester Nico bedanken dat ze hen zo goed hebben opgevangen na het plots overlijden van hun vriend en klasgenoot Sander.

Lotte: zondag om 13.05 uur

Lotte houdt van griezelen. Niet echt super eng maar meer gezellig eng. Samen met haar allerbeste vriend Lentin kijkt ze vampierfilms en schrijft ze spannende verhalen. Lentin is heel speciaal voor haar en hij verdient een grote, glibberige griezeltaart met stierenbloed, spinnen en afgehakte vingers.

alwin: zondag om 13.30 uur

Alwin (12) heeft iets goed te maken. Twee jaar geleden ontstond een ruzie met zijn vriend Jan Wicher over een ds kaartje. Sindsdien spreken zij elkaar niet meer en daar baalt Alwin enorm van. Vandaar dat hij voor hem een reuze Nooit-Meer-Botsen-Bol maakt met de hoop hiermee de vriendschap te kunnen herstellen.

Isabella: zondag om 14.00 uur

Isabella reisde tot vorig jaar mee met het circus waar haar ouders werkten. Toen werden ze ontslagen en moesten ze het circus verlaten. Isabella mist het circusleven enorm. Vooral haar vriendin Latoya met wie ze altijd veel optrok. Als Latoya na haar optreden in de piste van het circus staat, verrast Isabel haar met een bezoek en een speciale circustaart.

Mikkie: zondag om 14.25 uur

Mikkie verloor twee jaar geleden haar broer Boris bij een dodelijk verkeersongeluk. Zijn vrienden organiseren nu elk jaar 'Het Boris Kouwen voetbaltoernooi'. Voor Mikkie is dit heel belangrijk. Ze verrast de voetbalvrienden van haar broer met een super grote chocoladetaart met bovenop de tekst "Bor Is".