Taarten van Abel marathon

marathon

Nog geen plannen dit weekend? Breng dan een bezoekje aan deze bijzondere en smaakmakende bakkersassistenten. Zonder dat je de deur uit hoeft: 30 en 31 juli is er namelijk een tv-marathon van Taarten van Abel-afleveringen.

Zaterdag 30 juli vanaf 11.30 uur: Joey, Mandy, Daan en Ilse

Joey

Joey (10) wil graag een taart maken voor zijn buurman. Ome Joop noemt hij hem. Joop doet echt alles voor iedereen en Joey wil hem daarvoor bedanken. Joey woont in Amsterdam Noord en gaat graag vissen met zijn buurman. Om ome Joop voor alles te bedanken, wil hij een buurman&buurman-taart maken

Mandy

Mandy (10) wil graag een afscheids-bedankje-taart voor haar verstandelijk beperkte ouders Thea en Ben maken. Ze gaat binnenkort bij haar oudere zus Frieda (27) wonen. Mandy gaat bij haar zus wonen omdat ze geestelijk haar ouders 'de baas' is en haar ouders daardoor niet meer goed voor haar kunnen zorgen. Zeker niet nu de puberteit eraan komt. Mandy is super gehecht aan haar ouders en wil de allermooiste afscheids-bedankje-taart ooit maken.

Daan

Daan (9) wil een taart maken voor zijn oma. Hij woont in een pleeggezin met een pleegbroer en een pleegzusje. Als Daan z’n moeder een keertje uit wil rusten, mag hij altijd bij oma komen. Dan kookt ze voor hem en doen ze spelletjes. Zijn oma doet alles voor hem, maar hij niet voor haar. Bij oma maakt hij rommel en ruimt het niet op, waardoor zij dat allemaal moet doen. Oma heeft pijn aan haar knieen. Ze heeft al nieuwe maar die zijn niet goed. Hij kan soms wel eens een beetje boos worden, want Daan heeft autisme. Dit vindt hij niet fijn en daarom wil hij een taart maken voor oma.

Ilse

Ilse (12) wil het goedmaken met haar beste vriendin Romy. Ze heeft haar uitgescholden in de klas toen ze een woedeaanval had. Het is die dag uit de hand gelopen en Ilse heeft het niet meer goed kunnen maken. Ilse mist Romy heel erg als vriendin. Romy hielp Ilse bijvoorbeeld met kleding uitzoeken voor de maandag. Ilse is niet zo populair en Romy hielp haar daarmee. Zij heeft heel veel spijt van wat ze gedaan heeft en wil Romy graag een glimmende sorrytaart voor Romy maken.

Zondag 31 juli vanaf 11.35 uur: Jamie, Kiara, Luka en Sam

Jamie

Jamie (9) wil en taart maken voor zijn broer Dylan. Dylan is verhuisd naar een pleeggezin en dat vindt Jamie heel jammer. Hij mist zijn broer erg en vindt dat hij daarom een taart verdient. Jamie, Bjorn en Lindsey, zijn andere broer en zusje houden van hem en dat moet hij weten. Omdat Jamie en Dylan allebei van Ajax houden wil Jamie een tribunetaart maken.

Kiara

Kiara (12) heeft ruzie met haar beste vriend Erik. Kiara had gehoord dat Erik over haar had geroddeld. Hij had haar dik en lelijk genoemd. Kiara werd erg boos en heeft lelijk terug gedaan. Daar heeft ze nu veel spijt van. Kiara snapt Erik altijd heel goed en ze mist hem enorm, daarom een stop-de-ruzie-taart voor Erik.

Luka

Luka (10) wil graag een taart maken voor zijn moeder. Hij vindt dat zijn moeder een vervelende tijd achter de rug heeft en een taart verdient. Luka houdt van vissen met zijn vader in Servie en wil later timmerman worden. Daarom gaat hij samen met Abel het dienblad voor de taart zelf maken.

Sam

Sam (11) heeft haar vriendin Merel tijdens schoolreisje ‘’afgestoten’’. Dit deed ze om te voorkomen dat ze alleen maar dingen met haar ging doen. Merel is nu verdrietig en boos. Sam heeft spijt, omdat ze het niet zo had moeten aanpakken. Daarnaast zit Sam nu in een minder leuk groepje en beseft ze des te goed dat ze Merel mist. Sam ging altijd graag met Merel in de bobslee als ze in de Efteling waren. Daarom maken Abel en Sam een bobslee-taart voor Merel.