Taarten van Abel

nieuwe taarten

Taarten van Abel

nieuwe taarten

Bakker Abel blijft bakken. De kindertalkshow met Bakker Abel (Siemon de Jong) is elke zondag te zien om 9.45 uur bij Zapp op NPO3. Lees hieronder wat je te wachten staat.

Nieuw dit seizoen is dat in sommige afleveringen aandacht is voor het bijleggen van kleine vergrijpen. Eerder werden vooral ‘bedanktaarten’ gemaakt, maar de komende achttien afleveringen draait het ook om het spijt me zeggen. Bijvoorbeeld omdat een kind iemand heeft uitgescholden, iets stiekem heeft meegenomen, een geheim heeft verklapt of iemand voor gek heeft gezet.

aflevering 18: Quinten (10 mei)

Quinten (10) wil graag een taart maken voor zijn zus Karin. Ze maken vaak ruzie en dat vinden ze allebei niet leuk. Zijn zus is dol op alles wat roze is, aardbeien en katten. Om het goed te maken wil Quinten dan ook een roze taart maken, om zo te laten zien dat hij veel van haar houdt en geen ruzie meer wil.

aflevering 17: jona (3 mei)

Jona (9) wil graag een taart maken voor zijn allerbeste vriend Sofian. Sofian en hij zijn erg verschillend, maar desondanks kunnen ze het super goed met elkaar vinden. Sofian is bijvoorbeeld moslim en Jona christen. Jona is heel klein, Sofian niet. Ze steunen elkaar door dik en dun en spelen graag een potje voetbal of een spelletje. Jona wil met een voetbal-mario-taart Sofian bedanken voor zijn vriendschap.

aflevering 16: samuel (26 april)

Samuel (11) wil een taart maken voor tante Greet. Hij is geadopteerd toen hij heel klein was en heeft daardoor wat problemen. Tante Greet werkt bij de fanfare en Samuel speelt daar cornet trompet. Ze is hem heel dierbaar en maakt daarom een fanfaretaart voor haar.

aflevering 15: angelina (19 april)

Angelina (12) wil een taart maken voor burgemeester Eberhard van der Laan omdat zij met haar Roma familie niet bij elkaar in woonwagens in Amsterdam Zuid-Oost mogen wonen. Dit vindt Angelina niet leuk en wil dat aan de burgemeester laten weten. Angelina gaat ook even langs oma, Maria Petalo, om haar te verrassen met een soezenberg. Voor de burgemeester maakt Angelina een caravantaart.

aflevering 14: youssef (12 april)

Youssef (11) wil graag een taart maken voor zijn broer Anouar. Anouar heeft een chronische ziekte waardoor allebei zijn nieren niet werkten. Hun vader heeft daarom een nier aan Anouar gegeven. Youssefs broer is heel erg behulpzaam en heeft Youssef ondanks zijn nierziekte altijd gesteund. Hij verdient dus een hele mooie bedankje-taart.

aflevering 13: sam (5 april)

Sam (11) heeft haar vriendin Merel tijdens schoolreisje 'afgestoten'. Dit deed ze om te voorkomen dat ze alleen maar dingen met haar ging doen. Merel is nu verdrietig en boos. Sam heeft spijt, omdat ze het niet zo had moeten aanpakken. Daarnaast zit Sam nu in een minder leuk groepje en beseft ze des te beter dat ze Merel mist. Sam ging altijd graag met Merel in de bobslee als ze in de Efteling waren. Daarom maken Abel en Sam een bobslee-taart voor Merel.

aflevering 12: Luka (29 maart)

Luka (10) wil graag een taart maken voor zijn moeder. Hij vindt dat zijn moeder een vervelende tijd achter de rug heeft en een taart verdient. Luka houdt van vissen met zijn vader in Servie en wil later timmerman worden. Daarom gaat hij samen met Abel het dienblad voor de taart zelf maken.

aflevering 11: Kiara (22 maart)

Kiara (12) heeft ruzie met haar beste vriend Erik. Kiara had gehoord dat Erik over haar had geroddeld. Hij had haar dik en lelijk genoemd. Kiara werd erg boos en heeft lelijk terug gedaan. Daar heeft ze nu veel spijt van. Kiara snapt Erik altijd heel goed en ze mist hem enorm, daarom een stop-de-ruzie-taart voor Erik.

Aflevering 10: Jamie (15 maart)

Jamie (9) wil een taart maken voor zijn broer Dylan. Dylan is verhuisd naar een pleeggezin en dat vindt Jamie heel jammer. Hij mist zijn broer erg en vindt dat hij daarom een taart verdient. Jamie, Bjorn en Lindsey, zijn andere broer en zusje, houden van hem en dat moet hij weten. Omdat Jamie en Dylan allebei van Ajax houden wil Jamie een tribunetaart maken.

aflevering 9: ilse (8 maart)

Ilse (12) wil het goedmaken met haar beste vriendin Romy. Ze heeft haar uitgescholden in de klas toen ze een woedeaanval had. Het is die dag uit de hand gelopen en Ilse heeft het niet meer goed kunnen maken. Ilse mist Romy heel erg als vriendin. Romy hielp Ilse bijvoorbeeld met kleding uitzoeken voor de maandag. Ilse is niet zo populair en Romy hielp haar daarmee. Zij heeft heel veel spijt van wat ze gedaan heeft en wil Romy graag een glimmende sorrytaart voor Romy maken.

aflevering 8: daan (1 maart)

Daan (9) wil een taart maken voor zijn oma. Zijn oma doet alles voor hem, maar hij niet voor haar. Bij oma maakt hij rommel en ruimt het niet op, waardoor zij dat allemaal moet doen. Oma heeft pijn aan haar knieen. Ze heeft al nieuwe maar die zijn niet goed. Hij kan soms wel eens een beetje boos worden, want Daan heeft autisme. Dit vindt hij niet fijn en daarom wil hij een taart maken voor oma.

Aflevering 7: Mandy (22 februari)

Mandy (10) wil graag een afscheids-bedankje-taart voor haar verstandelijk beperkte ouders Thea en Ben maken. Ze gaat binnenkort bij haar oudere zus Frieda (27) wonen. Mandy gaat bij haar zus wonen omdat ze geestelijk haar ouders 'de baas' is en haar ouders daardoor niet meer goed voor haar kunnen zorgen. Zeker niet nu de puberteit eraan komt. Mandy is super gehecht aan haar ouders en wil de allermooiste afscheids-bedankje-taart ooit maken.

Aflevering 6: Joey (15 februari)

Joey (10) wil graag een taart maken voor zijn buurman. Ome Joop noemt hij hem. Joop doet echt alles voor iedereen en Joey wil hem daarvoor bedanken. Joey woont in Amsterdam Noord en gaat graag vissen met zijn buurman. Om ome Joop voor alles te bedanken, wil hij een buurman&buurman-taart maken.

aflevering 5: rita (8 februari)

Rita (13 jaar) is een christelijk Irakees meisje dat sinds kort met haar ouders in Nederland woont. Haar moeder is verdrietig omdat Rita’s oma en oom in Irak gevangen zijn genomen. Rita vindt dit heel erg en wil haar moeder opvrolijken. Omdat ze graag met haar moeder gaat shoppen, maken Rita en Abel samen een troostende ‘tassentaart’.

afleveringen

aflevering 4: Bart (1 februari)

De ouders van Bart (11 jaar) zijn gescheiden. Zijn vader Wim is vrachtwagenchauffeur, maar heeft momenteel geen werk. Daardoor heeft hij weinig geld en moet hij zelfs zijn huis verkopen. Om zijn vader een hart onder de riem te steken maakt Bart voor hem een ‘vrachtwagentaart’.

aflevering 3: Jhoni (25 januari)

De ouders van Jhoni (12 jaar) zijn gescheiden. Ze mist haar vader heel erg. Peggy, haar moeder, heeft haar gesteund en dat vindt Jhoni heel fijn. Toch maken ze weleens ruzie daar heeft Jhoni spijt van. Binnenkort vertrekt Peggy naar Suriname en daarom wil Jhoni nog snel een ‘goedmaaktaart’ voor haar maken met veel hartjes en de Surinaamse vlag.

aflevering 2: Bjorn (18 januari)

Bjorn (12 jaar) maakt een taart voor Sjaak van Moorsel, zijn leraar en rugzakbegeleider op de basisschool. Als enige in Nederland heeft Bjorn de verouderingsziekte Progeria. Daardoor is hij veel kleiner dan andere kinderen van zijn leeftijd, is hij magerder en heeft hij een veel lagere levensverwachting. Na de zomer gaat Bjorn naar de middelbare school. Daarom wil hij Sjaak bedanken voor de toffe tijd die ze samen op de basisschool hadden.

aflevering 1: Ritchie (11 januari)

Ritchie (12 jaar) heeft zijn klasgenoot Bilal gepest met zijn Turkse afkomst en zijn geloof (Islam). Daar heeft hij veel spijt van. Hij wil het goedmaken met een taart. Maar Bilal doet mee aan de Ramadan en daarom kan hij de taart van Ritchie niet direct opeten.