Bakker Abel (Siemon de Jong) blijft gewoon bakken. De kindertalkshow is vanaf 13 januari 2019 terug met gloednieuwe afleveringen, om 10.20 uur op Zapp natuurlijk! Hieronder zie je alvast welke verhalen je straks kan gaan zien!

aflevering 1: Eva

13 januari

Eva (10) wil graag een taart maken voor haar beste vriendin Mijs. Ze hebben ruzie, omdat Eva een liefdesbrief heeft gestuurd aan haar grote liefde, de 18-jarige juf-stagiaire van de BSO en daar was Mijs op tegen. Sindsdien is de vriendschap bekoeld. Eva wil een eenhoorntaart maken, omdat Mijs van Eenhoorns houdt en Eva hoopt dat door de taart de vriendschap weer als vanouds wordt.

aflevering 2: Sheayan

20 januari

Sheayan (12) wil graag een taart maken voor zijn pleegtantes Radha en Bianca, bij wie hij al een jaar woont. Sheayan gaat niet naar school, omdat hij ernstige woedeaanvallen heeft. Zijn tantes zijn een grote steun voor hem en zijn moeder. Sinds hij bij zijn tantes woont, gaat het beter. Hij wil een Suriname-taart maken met een huis in het groen, omdat zijn tantes in Suriname gewoond hebben en hun droom een huis op het platteland is.

aflevering 3: Puck

27 januari

Puck (10) wil een taart voor haar vriendin Rosa Lena maken, die ze ontmoet heeft op het Regenboogkamp. Dat is een kamp voor kinderen, die een dierbare verloren hebben en daar lotgenoten kunnen ontmoeten. Puck is haar broer Kick verloren en de moeder van Rosa Lena is overleden. Puck heeft bewondering voor de stoere Rosa Lena en daarom wil ze een paardentaart maken, want Rosa Lena houdt van paardrijden.

aflevering 4: Vince

3 februari

Vince (11) wil een taart maken voor zijn opa Jan, die zijn beste vriend is. De oma van Vince is net overleden en opa is erg verdrietig. Vince woont alleen met zijn moeder, want zijn vader liep weg toen Vince drie dagen oud was. Gelukkig woonden zijn grootouders om de hoek en zij hebben altijd veel geholpen. Vince wil zijn opa opvrolijken met een Ajax & vissen-taart, want dat zijn de hobbies van zijn opa.

aflevering 5: Marleen

10 februari

Marleen (9) wil graag een taart maken voor haar tante Leonie, want die heeft haar en haar broer Arne zo goed opgevangen, nadat haar vader zelfmoord heeft gepleegd. Iedereen was geschokt na de zelfdoding van Marleen's vader en tante Leonie was een grote steun voor het gezin. Een grote hartjestaart met daarop microfoons, want Leonie houdt van zingen, heeft ze wel verdiend.

aflevering 6: Ramses

17 februari

Ramses (10) wil graag een taart maken voor zijn beste vriend Sjim. Ramses had twee jaar geleden een ernstige angststoornis. Hij liep zelfs weg uit de klas. Zijn beste vriend Sjim heeft hem altijd gesteund. Ramses zit nu op speciaal onderwijs en het gaat heel goed. Sjim zit nog op de oude school, maar ze zien elkaar wekelijks tijdens Judo en daarom wil Ramses een judotaart voor hem maken.

aflevering 7: Jacky

24 februari

Jacky (10) wil graag een taart maken voor G uit Gambia, de nieuwe vriend van haar moeder. Jacky heeft HIV gekregen tijdens haar geboorte. Haar Gambiaanse moeder is overleden aan Aids toen Jacky een baby was en daarna is Jacky geadopteerd door haar Nederlandse moeder. Gelukkig heeft Jacky weinig last van de HIV, omdat ze pillen krijgt. G heeft net zijn inburgeringsexamen gehaald en woont nu in Nederland op hun boerderij. Jacky wil voor hem een welkomstaart maken met Afrika en Nederland erop.

aflevering 8: Ricardo

3 maart

Ricardo (10) wil graag een taart maken voor zijn moeder Claudia, want hij is erg gepest op zijn oude basisschool en dat reageerde hij af op zijn moeder. Hij zegt in zijn boosheid dan lelijke dingen tegen haar en heeft daar nu spijt van. Dit wil hij doen in het huis van zijn opa en oma, die hem veel opvangen, zodat Ricardo tot rust kan komen. Net als zijn moeder houdt Ricardo van diamond painting en hij wil een taart maken met daarop zijn motto: 'na regen komt zonneschijn'.

aflevering 9: Ninthe

10 maart

Ninthe (10) wil graag een taart maken voor de ouders van haar overleden vriendin Luna. Luna had een zeldzame vorm van kanker en Ninthe mist haar beste vriendin enorm. Vanaf de peuterspeelzaal zaten ze bij elkaar in de klas, maar ook in het zelfde hockeyteam en ze vierden ze samen vakanties. De ouders van Luna hebben altijd goed voor Luna gezorgd en daarom wil Ninthe voor hen een herinneringstaart maken met sterren, de maan en olifanten, want daar hield Luna zo van.

aflevering 10: Christofor

17 maart

Christofor (10) wil graag een taart maken voor de familie de Bruine. Christofer woont sinds vijf jaar in Nederland met zijn moeder Tatiana. Ze komen uit Roemenië en al hun familie woont daar nog. In het begin zijn ze opgevangen door de familie de Bruine en hebben ze een jaar op hun camping gewoond. Christofor wil een Roemenië-taart maken, omdat de camping hem doet denken aan het platteland van Roemenië, waar hij elke zomer zijn familie opzoekt.

aflevering 11: Maud

24 maart

Maud (11) wil graag een taart voor haar vader Joost maken. Haar ouders zijn gescheiden, omdat haar moeder verliefd werd op een vrouw. Maud vond eerst dat haar ouders gewoon bij elkaar kunnen blijven, want ze hadden nooit ruzie. Nu snapt Maud het beter. Inmiddels woont haar moeder samen met haar vriendin. Ze wil haar vader troosten met een varkenstaart, want dat vindt haar vader, net als Maud, grappige dieren.

aflevering 12: Zedd

31 maart

Zedd (11) uit Zeeland wil graag een taart met harten voor zijn twee juffen Mirjam & Kim maken van zijn nieuwe school, omdat zij hem enorm geholpen hebben weer een gelukkig kind te worden. Zedd is hoogbegaafd en op zijn vorige basisschool werd hij niet begrepen. Hij deed zich dommer voor, maar kreeg uit frustratie grote woedeaanvallen en wilde zijn ouders en zichzelf iets aandoen. Zedd wil een bedanktaart maken met hartjes en een regenboog voor zijn juffen, want heeft hij zijn leven weer terug.

aflevering 13: Asma

7 april

Asma (11) wil graag een taart maken voor Mounssif, die op het AZC altijd leuke activiteiten organiseert voor de kinderen. Asma is met haar ouders en broer gevlucht uit Iran en woont al drie jaar in Nederland in Asielzoekerscentra. Mounssif organiseert leuke uitjes voor de kinderen, zoals een bezoekje naar de dierentuin of paardrijden in een manege in de buurt. Ze wil een Friese bling bling taart voor Mounssif maken, omdat ze hem voor de uitjes wil bedanken.

afleveringen