Taarten van Abel

Taarten van Abel voorjaar 2017

In alweer de veertiende reeks van de smakelijkste kindertalkshow van Nederland bakt bakker Abel weer elke week een taart.

Elke zondagochtend om 9.50 uur een nieuwe aflevering van Taarten van Abel op NPO Zapp.

Aflevering 13: Evert-Jan

Evert-Jan (11) wil een taart maken voor zijn klasgenootje Madelief, omdat zij hem zo goed heeft geholpen in een pestsituatie. Toen hij zo gepest werd heeft Madelief hem geleerd seinen te gebruiken, zodat hij weet hoe hij voor zichzelf opkomt. Hij heeft Madelief ook verkering gevraagd, alleen toen heeft ze nee gezegd. Dat respecteert hij en nu zijn ze gewoon weer beste vrienden. Evert-Jan speelt vaak in de musicals en Madelief komt altijd kijken. Hij wil met een stop-pestentaart Madelief bedanken voor alles wat ze voor hem heeft gedaan.

►Bekijk de uitzending

Aflevering 12: Ravian

Ravian (9) wil een taart maken voor zijn moeder. Zijn moeder Mirjam helpt en begrijpt hem heel goed. Daar wil hij haar voor bedanken. Ravian woont op een schip met zijn moeder en broertje Filemon. Hij zit in groep 6 en dat gaat niet zonder slag of stoot. Mirjam en Ravian zijn al een keer met iemand gaan praten om te kijken waarom Ravian en school niet samen gaan. Sinds hij een meester heeft gaat het wel een stukje beter. Hun nieuwe schip wordt verbouwd en zijn vader Donald helpt daarbij. Zijn ouders zijn gescheiden, maar ze gaan nog wel met z’n allen op vakantie. Later wil Ravian in een James Bond-film spelen of uitvinder worden. Op de taart komt een schip en veel golven. Mirjam is de leukste mama en dat wil hij met deze taart laten zien.

►Bekijk de uitzending

Aflevering 11: Eline

Eline (12) zou graag een taart willen maken voor haar grote zus Cheyenne (21). Cheyenne heeft hele moeilijke tijden gehad, want ze moest vaak naar het ziekenhuis. Eline sliep dan bij opa en oma en had dan onwijze heimwee. Cheyenne heeft een hersentumor gehad en daar maakte Eline zich ook heel veel zorgen om. Gelukkig gaat dat nu allemaal goed, alleen vindt Eline het jammer dat Cheyenne vaak moe is en hoofdpijn heeft. Zelfs met al haar pijn is ze toch de allerliefste. Eline wil haar graag in het zonnetje zetten, omdat ze een hele sterke zus is en Eline heel veel van haar houdt!

►Bekijk de uitzending

Aflevering 10: Manuela

Manuela (12) wil een taart maken voor de behandelboerderij in Wijdenes, waar ze een paar jaar heeft gewoond. Ze hebben haar heel goed geholpen met haar gedrag en haar manieren. Manuela heeft er veel geleerd, bijvoorbeeld hoe ze zich thuis moet gedragen. Ze mag nu weer de helft van de week thuis wonen en woont de rest van de week in een meeleefgezin. Dankzij de behandelboerderij gaat het allemaal veel beter en daarom wil Manuela de begeleiders van de boerderij bedanken met een boerderijtaart.

►Bekijk de uitzending

Aflevering 9: Sakina

Sakina (11) wil een taart maken voor haar oma. Haar oma, Adele (55), heeft een diabetische ziekte en Sakina maakt zich daar erg zorgen om. Oma heeft het altijd erg druk, want ze woont met veel familie in huis, waar ze allemaal voor zorgt. Adele moet, net als Sakina, op haar eten letten en ze steunen elkaar hier in. Sakina wil haar bedanken voor alle hulp en liefde. Ondanks hun dieet wil Sakina oma een heerlijk zoete taart geven, omdat dat best mag voor een keertje!

►Bekijk de uitzending

Aflevering 8: Mayke

Mayke (9) heeft een hele lieve beste vriendin: Lotte. Lotte is 14 jaar oud en zit in een rolstoel. Mayke en Lotte hebben elkaar in een revalidatiecentrum ontmoet. Ze zijn zes weken samen geweest en hebben erg veel lol gehad, maar ook samen gehuild omdat ze naar huis wilden, terwijl dat niet kon. De twee zien elkaar weinig, omdat Lotte vaak erg moe is en omdat zij in Apeldoorn woont en Mayke in Kampen. Ze Skypen wel regelmatig en sturen elkaar berichtjes, alleen dat is toch anders dan bij elkaar zijn. Mayke en Lotte hebben dezelfde hobby, namelijk pony rijden. Mayke mist Lotte enorm en wil daarom een mooie ponytaart voor haar maken om de vriendschap te vieren!

►Bekijk de uitzending

Aflevering 7: Neuamane

Neuamane (12) wil een taart maken voor zijn tante Latifa. Latifa krijgt een kindje en dat is erg  bijzonder. Neuamane gaat binnenkort zes weken naar Marokko met zijn hele familie. Zijn hoogzwangere tante Latifa kan niet mee en Neuamane vindt het jammer dat hij niet thuis is als zij gaat bevallen. Hij hoopt dat hij wel bij het geboortefeest is en wil haar nu met prachtige geboortetaart laten zien hoe blij hij voor zijn tante is.

►Bekijk de uitzending

Aflevering 6: Jo Anne

Jo Anne (9) wil een taart maken voor Evelien, een vriendin van haar moeder. Evelien staat altijd voor ze klaar, ook tijdens de zwarte dagen. De moeder van Jo Anne zat een tijdje in de bijstand. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig was daar Evelien. De moeder van Jo Anne heeft inmiddels weer een baan als inseminator. Het gaat dus een stuk beter thuis mede dankzij Evelien. Jo Anne wil Evelien hiervoor bedanken met een mega mooie bloementaart.

►Bekijk de uitzending

Aflevering 5: Amber

Amber (10) wil graag een taart maken voor haar ‘ex’-bff Daantje. Ze hebben vaak ruzie gehad en Daantje is zelfs van school gegaan. Nu zien ze elkaar weer op hun sport Hwa Rang Do (vechtsport). Tot nu toe gaat dat goed, alleen Amber heeft nooit de kans gehad om goed haar excuses aan te bieden. Ze hoopt met een heuse sterrentaart de vriendschap weer te kunnen lijmen.

►Bekijk de uitzending

Aflevering 4: Rayan

Rayan (10) wil graag een taart maken voor zijn (stief)opa Jan om hem te bedanken. Opa Jan is de leukste opa en ook nog eens de voetbaltrainer van Rayan. Opa Jan is niet de echte opa van Rayan. Jan is de vader van Rayan’s stiefvader, hij heeft zijn biologische vader nooit gezien. Rayan zit op een speciale school door zijn ADHD en autisme. Bij opa is Rayan rustig en Jan gaat ook altijd mee als hij naar het ziekenhuis moet. Samen zijn ze heel erg fan van Ajax. Ze gaan vaak naar de Arena om een wedstrijd te kijken. Rayan wil zijn opa eens goed bedanken voor alle steun en toeverlaat. Samen met Abel maakt hij een stoere voetbaltaart. 

►Bekijk de uitzending

Aflevering 3: Halimatu

Halimatu (10) wil graag een taart maken voor Jaqueline en Hanna, omdat zij een hele vervelende tijd achter de rug hebben. Halimatu was vier jaar toen ze in een pleeggezin terecht kwam. Na twee jaar werd wel duidelijk dat Halimatu van Jeugdzorg niet terug mocht naar haar ouders en dus gingen ze een plek voor haar zoeken waar ze mocht blijven tot ze groot was. Zo kwam ze terecht bij Jacqueline, Maarten en hun dochter Hanna. Ze hebben heel goed voor haar gezorgd. Toch ging het niet helemaal goed en hebben ze het moeilijke besluit genomen om te stoppen. Halimatu ging toen weer terug bij haar oude pleeggezin. Een paar maanden nadat ze verhuisd was, overleed Maarten. Halimatu zou heel graag weer een lach op het gezicht van Jaqueline en Hanna toveren met een boekentaart, omdat Jaqueline zo van lezen houdt.

Bekijk de uitzending

Aflevering 2: Wolf

Wolf (10) wil graag een taart maken voor zijn vader Mark. De ouders van Wolf zijn sinds drie jaar gescheiden en zijn vader heeft het daar erg moeilijk mee. Wolf zou samen met zijn broertje en zusje met zijn moeder naar Dordrecht verhuizen, om met de nieuwe vriend van zijn moeder te gaan wonen. Zijn vader vond dit niet leuk en stapte naar de rechter. Nu blijft Wolf in Haarlem, terwijl hij op school en op de voetbalclub een groot afscheidsfeest had gegeven. Ondanks alles, wil Wolf zijn vader een hart onder de riem steken met een ‘alles-komt-goed-taart’, zodat hij zich minder zorgen gaat maken, want de toekomst is zonnig!!

Bekijk de uitzending

Aflevering 1: En Shi

En Shi (10) wil graag een taart maken voor haar broertje Aoying. Haar broertje heeft een zeldzame stofwisselingsziekte en heeft het daarom niet zo makkelijk. Hij kan daardoor niet alles wat En Shi wel kan en is vaak laat thuis omdat hij op een speciale school zit. Beiden zijn geadopteerd uit China. Ze zijn op dezelfde dag jarig, maar ze zijn geen tweeling. En Shi wil graag haar broertje met een taart verrassen, omdat Aoying heel erg van eten houdt. Ze hoopt dat hij nog lang van zijn leven kan genieten en als Aoying er dan niet meer is, kunnen En Shi en haar ouders terugkijken op wat een bijzonder broertje/zoontje ze hebben gehad.

Bekijk de uitzending

deze afleveringen worden nog uitgezonden