Sinds het moment dat Dante voor het eerst een potlood in haar handen had, is ze begonnen met tekenen. En daar is ze eigenlijk nooit meer mee opgehouden.

Dante Kedde (13 jaar):
beeldend kunstenaar uit Den Haag

Dante besteedt elk vrij uurtje van de dag aan haar tekeningen, dromerig, magisch, en vaak met een transformatie of vrouwenlichaam als onderwerp.

Door zichzelf als meisje te tekenen, wordt ze op papier precies datgene wat ze eigenlijk al is; geboren als jongetje, maar voor haar gevoel altijd al een meisje. In het echte leven moet ze echter nog een aantal jaar wachten voordat ze echt kan transformeren en daar wordt ze soms erg verdrietig en jaloers van. Tekenen helpt dan een hoop.

In deze aflevering ontmoet Dante kunstenares Ans Markus, op wie ze eigenlijk meer blijkt te lijken dan ze in eerste instantie dacht. Ans helpt haar met wat Dante het aller moeilijkst vindt: het tekenen van een perfect oog. 

"in mijn werk kan ik al helemaal vrouw zijn"

Dante

interview

Wie is Dante?

Beroep (later):
beeldend kunstenaar
Hobby's:
tekenen, schilderen, foto’s en animaties maken. Daarnaast ga ik één keer in de week naar taekwondo om heel even iets anders te doen.
Lievelingseten:
ik vind heel veel lekker maar het liefst eet ik Surinaams
Favo film:
Frida Kahlo
Favo tv programma : 
heb ik niet echt omdat ik weinig tijd heb om televisie te kijken, mijn schooldagen zijn lang, soms tot half 6 en ook op zaterdag heb ik school
Instagram: dante_kedde
Youtube: Dante Kedde
Houdt niet van:
schoolwerk, ik doe het wel omdat het belangrijk is, maar ik ben nog al dromerig en daardoor snel afgeleid. Ik ga dan het liefst tekenen.

"durf jezelf te zijn"

Hoe ben je begonnen met tekenen?
Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden ben ik begonnen met tekenen. Toen ik 12 was deed ik een toelating op de School voor Jong Talent in Den Haag. Daar werd ik aangenomen.
Waarom ben je begonnen met tekenen?
Met tekeningen kan ik mezelf beter uiten dan met woorden.
Favo schilderij?
Ik vind veel mooi maar zeker wanneer de gevoelens van de kunstenaar naar voren komen. Als kunst heel erg abstract is, dan trekt me dat minder aan.
Wie zijn je inspiratiebronnen? 
Van veel kunstenaars vind ik het werk erg mooi. Op dit moment zijn het vooral mijn gevoelens en emoties die mij inspireren. Dit breng ik in mijn werk naar buiten.
Ik herken veel in Frida Kahlo en Ans Markus omdat zij ook erg vanuit hun eigen gevoel werken. Op de kunstacademie leer ik meer buiten mezelf te werken, mijn visie wordt hierdoor groter. Mijn kunststijl ligt niet vast want hoe ik me voel is vaak bepalend voor hoe het eruit gaat zien .
Hoe zie jij je toekomst? 
Na de School voor Jong Talent hoop ik HBO te kunnen doen aan de Kunstacademie.
Tips voor kijkers? 
Volg je eigen gevoelens en durf vooral jezelf te zijn.