We zien hoe Florent muzikale tips krijgt, een glimp opvangt van het leven van een succesvolle dj die de hele wereld over reist en leert hoe je met beide benen op de grond blijft: een lesje kungfu van master Luke.

Florent:
Op 8-jarige leeftijd is Florent zijn muzikale carrière begonnen als drummer, maar toen hij in groep 5 een spreekbeurt gaf over dj’s besloot hij een overstap te maken. Het begon met een simpel mengpaneel op zijn kamer. Talloze optredens later en met de winst van de halve finale Kunstbende 2015 op zak mag Florent zich met trots dj noemen. Hij krijgt inmiddels professionele dj-les in Amsterdam en draait op grote evenementen, zoals de Lichtjesparade in Leiden.

Wat Florent graag zou willen is een eigen track maken, maar zo makkelijk is dat nog niet. Hij roept de hulp in van de ervaren dj Laidback Luke, die al ruim 20 jaar een succesvolle carrière heeft en eigen tracks maakt met onder andere Afrojack. Naast de passie voor het draaien van platen, delen Luke en Florent ook een voorliefde voor kungfu.

"Vinyl is zo mooi!...en uit al die groeven komt muziek..zo gaaf!"

Florent

DJ Flor

Beroep (later):
DJ artiest
Hobby’s:
muziek luisteren en basketballen
Lievelingseten:
pizza
Favo muziek:
house, techhouse, techno en progressive house. Progressive house is veel harder dan normale house
Favo film: 
White house down
Favo serie: 
The walking dead
Instagram:
florentlabrujere
Youtube: 
Florent Labrujère
Facebook:
Florent Labrujère
Houdt niet van:
opruimen 

 

Waarom ben je begonnen?
Toen ik 10 was deed ik mijn spreekbeurt over DJ. Ik ben meer informatie gaan verzamelen en later kreeg ik mijn eigen setje. Ik wou net zoals Armin van Buuren worden. Ik ben DJ-les gaan volgen en kwam erachter dat ik goed was, toen ben ik doorgegaan.
Favo plaat?
Whitenoize – ain't no mountain high alistair remix.
Favo draaiplek?
De lichtjesparade in Leiden en het Leidens ontzet waren twee van de leukste plekken waar ik gedraaid heb, maar overal waar ik mocht draaien was het leuk.
Favoriete dj artiest(en)?
Laidback Luke.
Wie zijn je inspiratiebronnen?
Laidback Luke omdat hij goed in mixen en produceren is. Ook heeft hij een goeie uitstraling. Ik kijk vaak naar zijn tutorials op Youtube.
Hoe zie jij je toekomst?
Ik zou graag naar de Herman Brood Academie in Utrecht willen gaan. Ik denk dat ik daar veel kan leren en het een goeie basis is voor het vak als DJ.
Tips voor kijkers?
Blijf in jezelf geloven en doe wat je leuk vindt! Als je ergens beter in wil worden dan is het handig om eens op Youtube te kijken naar tutorials van bijvoorbeeld DJ's.