Weekend met Willie

kendo

'lightsaber' gevechten

Willie Wartaal gaat dit weekend met Bo-D naar Kendo. Een Japanse vechtsport waar de 'lightsaber' gevechten van Star Wars op zijn geïnspireerd. Hij is dus een soort Jedi.

Bekijk zondag 6 maart om 9.15 uur op NPO Zapp

paspoort Bo-D

Leeftijd: 10
Hobby’s: kendo, breakdance
Ik eet graag: wraps
Ik hou niet van: spruitjes
Later wil ik: zwaardvechter worden
Favo muziek: Michael Jackson
Favo tv programma: Penn Zero: Parttime held
Favo film: Star Wars: The Force Awakens
Grootste droom: ooit een keertje meedoen met een Japans toernooi zwaardvechten

interview met bo-d

Hoe kwam je erbij om op kendo te gaan?
Ik ging naar een markt en daar stond een sensei (een leraar in Japanse zelfverdedigingskunsten en vechtsporten) met allemaal zwaarden. Op een kast waren ballonnen vastgemaakt en die moest je met een zwaard kapot maken. Dat lukte me in één keer dus toen kreeg ik een briefje met een uitnodiging om een keer langs te komen bij kendo.

Wat vinden je klasgenoten ervan dat je op kendo zit?
Die vinden het stoer. Soms gebruiken mijn vrienden mij ook als ze problemen hebben. Andere kinderen zijn bang voor me, dus dan rennen ze meteen weg. Dat is wel een groot voordeel.

Hoe vond je dat Willie het deed?
Ik ging uiteindelijk met hem vechten en ik vond dat hij het goed deed. Je moet je zwaard in het midden houden zodat je zwaard op de keel van je tegenstander is gericht en dat deed hij. Dus dat vond ik wel knap.

Wat is het leukste weekend dat je ooit hebt gehad?
We gingen met kendo een keer naar Zoetermeer voor vriendschappelijke gevechten. Toen mocht ik tegen iemand vechten uit Japan.

Wat zou je in het weekend doen als je alles mocht doen wat je wilt?
Dan zou ik een park huren en dat in tweeën splitsen. Dan moet het aan de ene kant koud zijn zodat je sneeuw hebt en aan de andere kant warm zodat je kan zwemmen.