steun vpro

Willemspark marathon

afleveringen

Zondag 10 mei kun je alle afleveringen van Willemspark achter elkaar zien in de Willemspark marathon vanaf 11.05 uur op Zapp. Deze komedie gaat over opgroeien in Amsterdam-Zuid. Het lijkt misschien makkelijk: rijk en bevoorrecht zijn, maar het is hard werken.

Afleveringen

Dwarsfluitles, tennistraining en de laatste auditie voor een commercial en dan heb je ook nog die zeurende nanny achter je aan. Annabel, Hazel, Olivier en Mees leiden een even stressvol bestaan als hun ouders. De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen bij hun omgeving, maar ook bij de kinderen zelf.

aflevering 1: Plankje (8 maart)

Annabel heeft het zwaar met de komst van de nieuwe nanny Tanya; ze zit haar continu achter de broek aan en maakt de meest smerige Poolse gerechten. Gelukkig leert Annabel bij 'Rots en Watertraining' haar innerlijke kracht kennen. Die blijkt niet alleen nodig voor het doorslaan van een plankje, maar ook voor het eten van Zurek.

Aflevering 2: Borsten (15 maart)

De kinderen lopen mee in een modeshow. Tijdens het doorpassen van de kleding blijken de maten van Hazel een stuk idealer dan die van haar beste vriendin. Annabel is hier niet zo blij mee. Zeker als blijkt dat Mees een echte 'borstenman' is. Annabels vader zegt meer een 'karakterman' te zijn.

aflevering 3: Die Gedanken sind frei (22 maart)

Het is bijna 4 mei en Hazel en Annabel gaan het plaatselijke monument schoonmaken. Mees en Ollie hebben andere plannen. De jongens zijn op oorlogspad, maar als hun grap uit de hand loopt, wordt het een herdenking om niet snel te vergeten.

aflevering 4: Annabel in mineur (29 maart)

Chantal heeft de mooie Poolse harpiste Kaja weten te strikken voor een huiskamerconcert. Philips liefde voor klassieke muziek kent een plotselinge opleving en ook Annabel blijkt over tot nog toe onbekende gaven te beschikken.

aflevering 5: Rijstkorrel (5 april)

De vriendschap tussen Mees en Olivier wordt op de proef gesteld als ze allebei meedoen aan dezelfde auditie. Ook Annabel krijgt ruzie met haar beste vriendin en ze doet haar uiterste best de band met Hazel te herstellen. Kosten noch moeite worden gespaard, maar uiteindelijk zit vriendschap in de kleine dingen.

aflevering 6: Rijkeluiskinderen (12 april)

De komst van een Afrikaans gezin in de straat zorgt voor een hoop beroering. Iedereen staat klaar om de arme gasten op te vangen, maar een kind onder de evenaar blijkt niet altijd een bedelaar.

aflevering 7: Haute Cuisine (19 april)

Bij kookles leren de kinderen de meest exclusieve gerechten. Philip geniet met volle teugen van de escargots en het zuiglam, maar ook de juf blijkt een smakelijk hapje. Hazel ziet het met lede ogen aan en ook Annabel wordt spontaan vegetarisch.

aflevering 8: Valentijn (26 april)

Het is Valentijnsdag en iedereen is in de ban van de liefde. Annabel en Hazel vechten om dezelfde droomprins, Philip heeft bindingsangst en Mees wacht met smart op de postbode. Alleen Ollie doet niet mee. Maar wanneer hij toch een kaart krijgt, blijkt hij meer in de liefde te geloven dan goed voor hem is.