over de film

In Kop op vinden drie vrienden van verschillende culturele achtergronden tijdens het buiten spelen een gedumpte wasmachine. Die blijkt vreemde krachten te bezitten: wanneer de vrienden hun hoofd in de trommel steken, worden hun hoofden verwisseld. Nu moeten ze als een ander naar huis en leren ze dingen over elkaar die ze nog niet wisten.

job, joris & marieke

Job, Joris & Marieke is een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. Hun werk kan worden omschreven als schattig, grappig, poëtisch en soms verontrustend. Het trio heeft al vele prijzen in ontvangst mogen nemen.

kop op wint Emmy!

De korte film Kop Op is bekroond met een International Emmy Kids Award in de categorie Kids: Animation. De International Emmy Kids Awards zijn de meest gerenommeerde prijzen wereldwijd voor internationale kinderprogramma's. Het regisseurstrio Job, Joris & Marieke nam de prijs in ontvangst tijdens de award show in Cannes.

Job, Joris & Marieke over het winnen van de International Emmy Kids Award:

"Kop Op laat op absurde wijze zien wat we kunnen leren als we ons verplaatsen in een ander. We hopen dat deze Emmy helpt om deze boodschap te verspreiden."