te zien op NPO Zapp

Onder de 9 jaar is Zenith misschien wat eng, kijk dan samen met je ouders of grote broer of zus.

Wanneer haar vader (Henry van Loon) een nieuwe baan als schoolhoofd in zijn schoot geworpen krijgt, verhuist de veertienjarige Zoë (Josephine Arendsen) met haar ouders en broertje naar het vredige Berg en Bos.

Daar loopt ze de eigenzinnige uitvinder Max tegen het lijf, die haar vertelt over het duistere verleden van haar nieuwe woonplek. Ooit was Berg en Bos namelijk de thuisbasis van de inmiddels gesloopte Zenith-fabriek, waar levensechte robots werden gemaakt.

Max weet zeker dat de robots van toen nog bestaan en onder de mensen leven. Zoë vindt hem net een tikkeltje te bizar om vriendschap mee te sluiten, maar dat verandert als ze zelf oog in oog komt te staan met een robot...

Regisseur Joost van Hezik: 'Zenith II is totaal anders dan alles wat we gewend zijn van Nederlandse televisie. De VPRO heeft ons de ruimte geboden een serie te maken die zich kan meten met het beste internationale aanbod en tegelijkertijd diepgeworteld blijft in het Nederland van nu.'

Zenith II is een co-productie van Lemming Film en VPRO en is gemaakt met steun van het NPO-fonds en de Nederlands Film Production Incentive.

Regie: Joost van Hezik
Script: Lotte Tabbers, Philip Delmaar, Joost van Hezik
Producenten: Leontine Petit, Tom van Blommestein
Lengte: 8 x 25 minuten
Cast: Zoë Atsma, Josephine Arendsen, Raphael van den Andel, Henry van Loon, Horace Cohen, Imanuelle Grives, Jonas Smulders, Lies Visschedijk, Poal Cairo en Joan Nederlof.

de eerste afleveringen

1. Een spook in het lichtnet - zondag 2 oktober, 18.15 uur
2. Vrienden maken - zondag 9 oktober, 18.15 uur
3. We worden gehackt! - zondag 16 oktober, 18.15 uur
4. Een oude bekende - zondag 23 oktober, 18.15 uur

Zenith seizoen 1

In Zenith seizoen 1 volgen we Fay (14) en Boris (10) Hoogland, wiens ouders zichzelf laten vervangen door robots. Robots die precies op hen lijken. Claudia en Joost kunnen het namelijk maar niet voor elkaar krijgen om hun drukke banen te combineren met een hectisch gezinsleven, waardoor ze besluiten om twee robots in huis te halen.

Wanneer Fay en Boris erachter komen hoe ze de robots zelf kunnen besturen en hun nieuwe ‘ouders’ alles kunnen laten doen wat ze zelf willen, loopt het enorm uit de hand.

Bekijk de afleveringen op NPO Zapp via de onderstaande button en check ook de extra's.