De zomer is bijna voorbij... Maar niet getreurd, met het nieuwe televisieseizoen duik je vol plezier het najaar in. Gloednieuw = 'Poesjes' en 'Weekend met Willie'. Daarnaast zijn 'Beestieboys', 'Mijn vader' en 'Freeks Wilde Wereld' terug met een nieuw seizoen. Vanaf september voor jong én oud bij NPO Zapp.

Poesjes

Een nieuwe 'real life' VPRO-serie over de avonturen van een ‘poezenfamilie’. Gemaakt voor kinderen, maar de buitelende pluizenbollen plus een schildpad met de stem van Hans Teeuwen kan echt niemand weerstaan. Moederpoes Mimi woont in een groot poppenhuis op de Kattenlaan 9, samen met haar kittens; Django, Kaat, Lotje en Patrick. Vader Lucas werkt in het buitenland als muizenvanger. Als moeder Mimi elke ochtend naar haar werk gaat, belooft de luie oom Boudewijn op zijn nichtjes en neefjes te passen. Als dat maar goed gaat... Met stemmen van Plien van Bennekom, Korneel Evers, Hans Teeuwen, Juliette van Ardenne, Ellen Parren en Remko Vrijdag.
 

beestieboys

In een nieuwe reeks Beestieboys reizen Nicolaas en Tim heel Nederland door op zoek naar de bijzondere band tussen kind en dier. Zo zien ze wat het inhoudt om een Spaanse zwerfhond te adopteren, leven ze mee met de 10-jarige Tao, die afscheid moet nemen van zijn lieve poes Torta en helpen ze 24 uur mee op een boerderij. Ook zijn er een aantal vaste terugkerende rubrieken, zoals de avonturen van Dr. Tim in de huisartsenpraktijk en de rubriek 'Extreme Animal Hobbies'. En ze gaan weer op zoek naar de dierenverhalen achter Marktplaatsadvertenties. Nieuw is ‘In de Geest van Het Beest’, waarin Nicolaas de spirituele band tussen mens en dier onderzoekt.

weekend met willie

Willie Wartaal is gek op het weekend, omdat je dan lekker kan doen wat je leuk vindt. Hangen met je vrienden, lekker voetballen of spelen op straat. In Weekend met Willie vraagt Willie aan kinderen wat ze zoal doen in het weekend. Iedere week gaat hij met kinderen mee op pad en maakt van alles mee: vissen, tuinieren, ballet, filmpjes maken, zingen of in een bandje spelen, Pencak Silat, minibiken, duiken, voetballen, het circus.

Mijn vader

Ook dit jaar weer een nieuw seizoen van Mijn vader. Het eerste seizoen won de Rocky Award op het BANFF Word Media Festival in Canada, sleepte twee prijzen in de wacht op het Cinekid Festival, kreeg The Prix Jeunesse Heart Prize en werd genomineerd voor een Emmy. In deze serie worden ingewikkelde volwassen thema’s verteld en gezien door de ogen van een kind. Naast vaders en moeders zie je dit seizoen ook andere familieleden, waaronder: ‘Mijn overgrootvader was een NSB’er’, ‘Mijn zus is een downie’ en ‘Mijn zus ligt in coma’.

Freeks wilde wereld

Op vrijdagmiddag kun je genieten van een nieuw seizoen Freeks Wilde Wereld. Daarin reist Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk weer de hele wereld over op zoek naar unieke diersoorten. Van Swaziland tot Ecuador en van Zimbabwe tot Namibië. Freek is zelfs op de Galapagoseilanden om de ontdekkingen van Darwin met zijn eigen ogen te zien. En geeft hij tips over hoe je kunt overleven in de natuur. Een nieuw seizoen vol spanning en sensatie!