Nóg meer leuke programma's in het najaar: vanaf oktober kijk je naar een nieuw seizoen van 'Gek op jou' en maak je kennis met 'De Proefkeuken'. Ook nieuw is 'Hé Frans, hé Stef' met Frans Bromet en Stef Biemans, dat zie je vanaf 8 november. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je alles over deze programma's.

gek op jou

'Gek op jou' is vanaf donderdag 15 oktober weer terug met nieuwe afleveringen. Rapper Yes-R gaat langs bij verliefde kinderen, die hem per mail om hulp hebben gevraagd. Samen met deze kinderen bedenkt Yes-R een stoere rap om verkering te vragen. Wordt de liefde beantwoord?

Ben je zelf ook tot over je oren verliefd en wil je ook graag dat Yes-R jou helpt met verkering vragen? Stuur dan een mail naar yesr@vpro.nl.

> nieuwe afleveringen vanaf donderdag 15 oktober rond 17.10 op NPO Zapp

De proefkeuken

Pieter Hulst en Willem Voogd gaan de lekkernijen die nooit iemand zelf maakt eigenhandig in elkaar te sleutelen. Hoe maak je zo'n lekker dropje en waar bestaat kaas eigenlijk uit? Pieter verzamelt de ingrediënten uit het hele land en samen met Willem maakt hij daarna het product van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken: in de eerste aflevering proberen ze bijvoorbeeld een knakworst te maken die wél knakt!

> vanaf zondag 18 oktober om 9.10 op NPO Zapp

hé frans hé stef

De twee camerajournalisten Frans Bromet en Stef Biemans richten hun lens op de kinderen in hun omgeving. Stef woont in het Nicaraguaanse Masaya en Frans woont in het Noord-Hollandse Ilpendam. Een wereld van verschil, waarin zij zoeken naar bijzondere overeenkomsten in het leven van de kinderen om hen heen. Dat zorgt voor een interessante videobriefwisseling tussen de journalisten: Hé Frans hé Stef.

> vanaf zondag 8 november om 19.00 uur op NPO 3

HFHS op cinekid festival 2015

Tijdens Cinekid Festival 2015 gaat niet alleen 'Hé Frans, hé Stef' in première, maar daar geven de mannen ook een masterclass: 'interviewen met stef biemans en frans bromet'. Klik hier voor meer info + kaarten kopen.