De vakantie is voorbij, maar niet getreurd! Jouw zondagen zijn het straks weer helemaal waard om 's ochtends lekker op de bank te kruipen. Vanaf 4 september kun je genieten van 'Roos en haar mannen', zijn er nieuwe 'Beestieboys' afleveringen en ook 'Titaantjes' en 'Gek op jou' zijn weer terug met een nieuw seizoen.

Roos en haar mannen

Roos en haar mannen komen terug met een nieuwe serie vol sensationele zinloze actie en extreem veel gezellig geweld. De drie zijn erg druk met het opzetten van hun eigen internetkanaal. Roos wil namelijk een online beroemdheid worden. Het maakt haar niet uit waarmee. Vanuit hun nieuwe mediafabriek beginnen Roos en haar mannen daarom een start-up. Beroemd worden en abonnees werven is de grote uitdaging.

> vanaf 4 september elke zondag om 9.00 uur op NPO Zapp

beestieboys

Beestieboys draait om de bijzondere band tussen mens en dier. Vaste rubrieken zijn "Extreme Animal Hobbies" en "Dokter Tim", maar de Beestieboys gaan in het nieuwe seizoen ook naar Nederlanders en hun dieren in het buitenland. Zo bezoeken ze op de Filipijnen Merlijn, die gek is op krokodillen en de lokale bevolking duidelijk probeert te maken dat ze er niet bang voor hoeven tezijn. Ook reizen ze naar Suriname om daar te hangen met Yvon en haar luiaards.

> dierenliefde in binnen- en buitenland: vanaf zondag 4 september om 9.10 uur op NPO Zapp

titaantjes

Titaantje Lynn (credits: Wineke Onstwedder)

Titaantje Lynn (credits: Wineke Onstwedder)

Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon, die worden met een zeldzaam talent geboren. Dansen, tekenen, filmen, schrijven, musiceren, ontwerpen of zingen. Al vanaf de wieg voelen ze een dwingende innerlijke noodzaak om te creëren, iets met hun talent te doen. In dit jeugdprogramma worden kinderen gevolgd met uitzonderlijke talenten op het gebied van kunst. Ze ontmoeten daarbij hun idool.

> vanaf 4 september zijn er elke zondagochtend weer nieuwe afleveringen om 9.35 uur op NPO Zapp

taarten van abel

Abel reist door stad en land met zijn tassen vol bakkerspullen, snoep en lekkernijen. Op bezoek bij bijzondere en smaakmakende bakkersassistenten vol verhalen, om samen de mooiste, grootste, kleurrijkste en zoetste taarten te maken. Taarten van Abel is winnaar van de Gouden Stuiver en de Ere Zilveren Nipkowschijf.

> elke zondagavond om 19.00 uur op NPO Zapp (hh)
 

maandag ipv zondag: gek op jou

In 'Gek op jou' gaat rapper Yes-R langs bij verliefde kinderen, die hem per mail om hulp hebben gevraagd. In de vorm van een rap is het veel leuker om verkering te vragen. Wordt de liefde beantwoord?

> vanaf maandag 5 september elke week om 17.15 uur op NPO Zapp

vanaf zondag 11 september: eng

Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? Zet je dan maar schrap voor de serie 'Eng': negen weken lang: griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen.

> vanaf zondag 11 september elke week om 17.55 uur op NPO Zapp