Gezocht: jonge filmmakers/vloggers

YouTube, Snapchat, Instagram, Netflix , televisie... De wereld om je heen staat bol van bewegende beelden. En jij zit daar middenin! Ben jij tussen de 9 en 14 jaar en maak je weleens een filmpje of een vlog? Schrijf je dan in voor de derde editie van ‘Shorts by Kids’ en win!

Het Cinekid Festival staat ook dit jaar weer bol van televisie-premières, de nieuwste snufjes op het gebied van nieuwe media en speelfilms uit de hele wereld. Bijna allemaal bedacht en gemaakt door volwassenen, door hun ogen krijgen we verhalen en zien we de wereld. Maar wij zijn juist heel benieuwd naar hoe JIJ jezelf ziet en hoe JIJ naar de wereld om je heen kijkt.

Middelpunt

Voor de derde editie van ‘Shorts by Kids’ zijn we op zoek naar filmpjes waarin we jouw visie op de wereld om je heen en jouw plaats daarin leren kennen. Letterlijk of figuurlijk: alles mag en kan zolang het maar met het thema ‘Ik en de wereld om mij heen’ te maken heeft. Iets dat je zelf kan vertellen voor de camera of wil laten vertellen door anderen? Of gewoon door het te laten zien?

Win

Maak er een filmpje van op jouw manier en stuur het in voor ‘Shorts by Kids’ en wie weet wordt jouw film geselecteerd voor een vertoning op het witte doek in een echte bioscoopzaal tijdens het Cinekid Festival 2016. Tijdens deze vertoning op Cinekid zal een jury van professionals uit het vak samen met jou naar je filmpje kijken. De drie beste shorts verschijnen op de site van vpro.nl/jeugd en op kidsweek.nl en alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog een GoPro HD Camera winnen!

Jury Shorts by Kids:
Marieke Rikken van Kidsweek
Anna van der Staak eindredacteur Vpro jeugd
Evelien Bosch presentatrice
Suzanne Beckers educatie Go Short festival Nijmegen

Op maandag 17 oktober 16.30-17.30 uur is Shorts by Kids te bezoeken in Ketelhuis 2.

Doe mee

Waar wacht je nog op? Laat ons jouw (kijk op de) wereld om je heen zien! Maak een filmpje van maximaal 3 minuten, upload ‘m naar YouTube of Vimeo (maak zelf een account aan als je die nog niet had) en stuur de link naar: win@cinekid.nl Je mag je filmpje ook via WeTransfer sturen.

Let op:
je hebt tot 12 oktober de tijd!