Jeugdprogramma’s die zo’n indruk maken dat je ‘t er later nog wel eens over hebt. Typisch VPRO Jeugd, al meer dan dertig jaar goed in onderscheidende kindertelevisie die je kind iets meegeeft. Behalve een hoop plezier ook zelfvertrouwen, creativiteit en: goede herinneringen voor later. Andere koek dus, met smaak bereid, gegarandeerd glutenvrij maar boordevol originaliteit en lol.

Foto: AT5

Goede kindertelevisie is zoals een groentekroket: lekker en toch gezond.

Pieter Hulst, maker van De proefkeuken

wat schotel jij je kind graag voor?

Zoals de meeste ouders maak je verantwoorde keuzes, want voor je kind is natuurlijk alleen het beste goed genoeg. Gezond eten, voldoende beweging, frisse lucht, aandacht, een goed verhaal voor het slapengaan… enfin, je weet wel. Je doet je stinkende best, omdat je wilt dat je kind een gelukkig leven heeft en zich ontwikkelt tot een autonoom denkend mens vol zelfvertrouwen en ondernemingszin.

intussen…

Intussen tuurt het gros van de kinderen gemiddeld twee tot drie uur per dag op een scherm. Om die tijd goed te besteden biedt VPRO onderscheidende content.

Zo leer je door De dikke data show meer over de wereld achter al die schermpjes en wat er met onze data gebeurt. Relativerend en humoristisch zijn de afleveringen van De regels van Floor over het leven van een eigenzinnig meisje van elf. En bij De proefkeuken leer je houden van ambacht en wordt je fantasie geprikkeld.

Andere koek van de VPRO dus. Op deze site vind je een groot deel van ons complete assortiment. Ja, ook je favorieten van de legendarische zondagochtenden uit je eigen kinderjaren.

een veilige omgeving voor je kind

VPRO Jeugd is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze website heeft geen commerciële doeleinden en aanwezige reclameboodschappen zijn als zodanig herkenbaar.

waar te zien?

De programma's van VPRO Jeugd zijn op verschillende platformen te zien. Zo is een groot deel van ons archief gewoon hier te bekijken. Is een programma niet op vpro.nl beschikbaar, dan vind je op de programmapagina een button naar het juiste platform. Dat kan zijn NPO Start of NPO Zapp:

Met een klik op de knop kom je zo gelijk op de goede plek terecht. Naast dat ze online vindbaar zijn, worden de programma's van VPRO Jeugd natuurlijk ook nog op tv uitgezonden, vaak op zondagochtend of -middag op NPO Zapp.

Zo zijn onze programma's altijd binnen handbereik, via een klein of een groot scherm. Wil je meer weten over de functionaliteit van de NPO Start-app, bijvoorbeeld hoe je die naar een televisiescherm kan casten, kijk dan op npo.nl.

vraag maar raak

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via jeugd@vpro.nl. Ook kun je ons volgen op Instagram.