Als je een echte dierenvriend bent, nieuwe dieren wil ontdekken, de natuur graag opsnuift en van avontuur houdt, kijk dan eens naar de onderstaande programma’s.

Beestieboys

Als je lieve dieren wil zien, dan moet je bij de Beestieboys zijn. In Beestieboys staat de bijzondere band tussen mens en dier centraal. Dierenvrienden Nicolaas Veul en Tim den Besten zoeken uit hoe het eigenlijk is om een dier te zijn. Vindt een hond het bijvoorbeeld wel fijn om plat geknuffeld te worden?

Kwartier van het dier

Eén van de Beestieboys, Tim den Besten, heeft nog een dierenprogramma op zijn naam staan: de talkshow Kwartier van het dier. Hét programma voor mens en dier met een winterdip. In zijn tropische studio ontvangt Tim de meest bijzondere dieren en hun eigenaren. Van varkens tot vogelspinnen en van papegaaien tot pacman kikkers. Alle dieren passeren de revue. Vanuit zijn studio schakelt anchorman Tim over naar de razende reporter: Tim zelf!

Poesjes

In de serie Poesjes, volgen we moederpoes Mimi met haar kittens; Django, Kaat, Lotje en Patrick. Vader Lucas werkt in het buitenland als muizenvanger. Als Mimi elke ochtend naar haar werk gaat, belooft Oom Boudewijn op zijn nichtjes en neefjes te passen.

Hij woont onder Mimi met zijn trouwe butler, de schildpad Ed. In werkelijkheid is Boudewijn verschrikkelijk lui en heeft het veel te druk met drinken, eten en op zijn canapé liggen, dus draagt hij Ed op om op de kittens te passen.

Freeks wilde wereld

Hou je van de natuur en wat daar allemaal in te ontdekken is? Dan ken je vast Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk wel. Hij reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar hij zich begeeft. Check het hier!

Proefdier

Wil je een huisdier, maar weet je niet helemaal zeker of het dier wel bij je past? Check dan het programma Proefdier waarin kinderen gaan testen of ze wel 100% dat huisdier willen en kunnen verzorgen.

meer jeugd