Door de jaren heen hebben we heel wat bijzondere, ontroerende en inspirerende verhalen kunnen vertalen naar unieke documentaires. Ga er maar vast voor zitten, want hieronder staan deze prachtige documentaires te wachten om bekeken te worden.

Rocknrollertjes

Vinylplaten, repetitieruimtes, jaren zeventig bloesjes en muziek, vooral veel muziek! Daaruit bestaat het leven van de drie beste vrienden Sia (15), Bas (14) en Vince (13). Al jaren vormen ze samen de psychedelische rockband Morganas Illusion. Maar sinds kort is alles anders.

Sia heeft een depressie en Bas en Vince oefenen nu zonder hem. Dat vinden ze niet alleen saai, maar ook zet het de toekomst van de band op het spel. Staan ze ooit nog met z’n drieën op het podium? Een jeugdrockumentary over vriendschap, opgroeien en de kracht van muziek.

Bekijk deze documentaire hier.

De vogelvriend

Een intieme documentaire over de unieke band tussen de veertienjarige Dave en zijn kerkuil Tristan. Dave deelt alles met zijn vogel. Tristan voelt hem beter aan dan wie dan ook. Tegelijkertijd traint Dave met zeearend Juultje, die veel gevaarlijker is dan Tristan en waarvoor hij angsten moet overwinnen. Het afgelopen jaar stond in het teken van het verlies van zijn oma. De band met de vogels en de rust die hij bij hen vindt, helpen hem om haar dood te verwerken.

Bekijk deze documentaire hier.

Nog één week

In de documentaireserie Nog één week worden kinderen tussen de 10 en 13 jaar gevolgd in de week voor een spannende gebeurtenis. Een gebeurtenis die het leven voor even op z’n kop zet. Samen met ouders en vrienden wordt er naar toegeleefd. Soms is het leuk, soms spannend, soms verdrietig, soms moeilijk. Hoe gaan ze daar mee om?

Bekijk deze serie hier.

Koplopers

Hoe ziet het leven van de toekomstige iconen eruit, op weg naar roem en succes? De nieuwe Max Verstappen, Ronnie Flex of Lieke Martens? Het VPRO-jeugdprogramma Koplopers volgt jonge hoogvliegers die de hemel bestormen. Een ongefilterde en intieme blik achter de schermen van rijzende sterren.

In deze documentaireserie volgen we bijvoorbeeld de 17-jarige Stefania Liberakakis op weg naar het Eurovisiesongfestival 2020. Bekijk de aflevering met Stefania hier.

Mies gaat naar Hollywood

Mies wil een beroemde actrice worden. Ze heeft het geluk dat haar vader regisseur is. Ze verhuizen naar Hollywood, waar Mies aan de weg timmert om haar droom uit te laten komen. Gaat dat lukken? Je ziet het hier.

meer jeugd