‘Hasta la pasta, dit is de villa.’ Grote kans dat jij dit ook hoorde als je op zondagochtend de televisie aanzette om gezellig met je broertjes, zusjes en misschien wel met je ouders naar Villa Achterwerk te kijken. Krijg jij er ook van die nostalgische kriebels van als je eraan denkt? De ruzie op de bank, de roze koeken en de glimlach die je op je gezicht kreeg na het kijken van de vele absurde programma’s. Dan is er goed nieuws, want een aantal van deze programma’s zijn nog steeds online te bewonderen.

Achterwerk in de kast

Achterwerk in de kast is één van de eerste kinderprogramma's van de VPRO. De formule is simpel: kinderen in een kast achter een gordijntje. Enkele minuten zendtijd, geen montage en geen hulp van volwassenen. Bloopers zijn dus inbegrepen. Kijk en geniet van deze selectie uit de kast.

Roos en haar mannen

De rode knop, roze koeken, experimenteren, knuffelbeer Pluis, klappen van Roos, misdaden oplossen in Misdaad Gezocht. Het gebeurde allemaal met Roos en haar mannen (Van Oorschot en Van Rossum). Zij waren tussen 1996 en 2006 te zien als vast onderdeel in Villa Achterwerk. Ze kondigden op eigen wijze de programma’s aan. 

In 2016 waren ze terug met een nieuwe serie vol sensationele zinloze actie en extreem veel gezellig geweld. Vanuit hun nieuwe mediafabriek beginnen Roos en haar mannen een start-up. Beroemd worden en abonnees werven is de grote uitdaging. Wil je zie hoe ze dit aanpakken, het bezoek van Sinterklaas bij de Villafabriek herbeleven en meer extra’s checken? Klik dan hier.

Taarten van Abel

Iemand die ook vaak te zien was in de Villafabriek is Siemon de Jong met zijn programma Taarten van Abel. Inmiddels bestaat het programma waarin niet alleen supermooie taarten gebakken worden, maar ook ontroerende en inspirerende verhalen verteld worden al meer dan 15 jaar. Zin gekregen om te bakken of meer zin om afleveringen te bekijken? Het kan allebei door hier te klikken.

De achtertuin van Jan Wolkers

Nu hebben we Freek Vonk die op zoek gaat naar wilde dieren op de hele wereld. Vroeger hadden we Jan Wolkers, hij ging op ontdekkingstocht in zijn eigen tuin naar dieren en andere bijzonderheden in de natuur. Als hij vertelt over de natuur wordt wat gewoon is bijzonder, wat klein is groot en wat lelijk is mooi. Weet jij nog hoe zijn tuin eruit zag? Of zou je een kijkje willen nemen? Klik dan hier.

Theo en Thea

‘Hallo, wij zijn Theo en Thea, klap in je handen, hiep, hiep, hoera.' Het klinkt als een feestje en dat was het ook. Seks, stelen, scheiden, geen onderwerp was te gek. De grappige sketches van Theo en Thea zijn hier terug te zien. 

Erwassus

Een fish-eye lens en gekke sprookjes. Dat waren de ingrediënten voor het programma Erwassus. Moderne sprookjes geïnspireerd door de gabbercultuur uit de jaren '90. Met onder andere 'De gabbervanger van Mokum', 'Asbakpoetser' en 'De nieuwe aussie van de gabber'. Check ’t hier.

Ffukkie Slim

Ffukkie Slim is een serie animatiefilmpjes over Ffukkie Slim, een geel mannetje dat samen met zijn beste vriend de oorwurm Andy Wormhole en zijn oma Omi Slim in Ghettostad woont. Het is een vrij absurde serie waarin Ffukkie en zijn oma Omi geen blad voor de mond nemen als het gaat om bijvoorbeeld toiletbezoekjes. Zijn avonturen zijn hier te zien.

meer jeugd