voor leden

Al lid van de vpro? Daar zijn we blij mee! Met je hulp zijn wij in staat om inhoudelijk diepgaande programma's en intelligent entertainment te creëren. Naast onze dankbaarheid krijg je er ook iets voor terug. Op deze pagina vind je alle informatie voor jou als lid.

veelgestelde vragen

als VPRO-lid:

  • krijg je verdiepende programma’s en intelligent amusement.
  • heb je toegang tot exclusieve ledenevenementen zoals de pre- en reviewdagen op het International Documentary Film Festival, International Film Festival Rotterdam of de Dutch Design Week. Maar ook andere evenementen die gratis zijn, of met korting. Klik hier voor de evenementenpagina!
  • ben je welkom bij speciale voorvertoningen. Houd hiervoor de evenementenpagina in de gaten.
  • betaal je geen verzendkosten in de VPRO-webwinkel.
  • kun je meepraten over de toekomst van de VPRO tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
  • ontvang je één keer per jaar de VPRO Etalage met verhalen van onze makers.

Ja, graag zelfs. Nalaten is een prachtige mogelijkheid om bij te dragen aan de VPRO, voor nu en voor toekomstige generaties. Neem contact op met VPRO Publieksservice, geven@vpro.nl of via 088-2058 888.

Hoe meer leden des te groter de maatschappelijke draagkracht voor programma's van de VPRO. Hoe groter ons draagvlak, hoe groter ons programmabudget: dankzij het extra geld dat leden, abonnees en donateurs bijeenbrengen maken we meer waar dan mogelijk is op basis van alleen de beschikbare subsidie. Hierop is de afgelopen jaren immers door de overheid flink gekort. Wat we maken mag geen compromis zijn.

Wijzigingen in je VPRO-lidmaatschap of  VPRO Gidsabonnement doorgeven? Klik hier en gebruik dan de formulier. Maak eerst een keuze en vul daarna je gegevens in.

 

E-mail: publieksservice@vpro.nl

Wilt je reageren per post, dan kunt u een brief zonder postzegel sturen naar:

VPRO Publieksservice
Antwoordnummer 346
1200 VB Hilversum

Jekan onsook bellen. Dat is ouderwets gezellig! De afdeling is op werkdagen bereikbaar van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888.
Of tijdens kantooruren via Whatsapp: 0653134489

Liever digitaal regelen? Klik dan hier!

vpro evenementen voor jou

VPRO-leden zien, horen en beleven meer. Op en rond festivals, bij meetups, premières, opnames of theatertours, exclusief toegankelijk of met een leuke korting.

bekijk evenementen

‘Mijn film De klimaatverkenner was een avontuur waar we 84 duizend euro extra voor nodig hadden. Ik wilde de gevolgen van de klimaatcrisis voelbaar maken door in Noorwegen te gaan vragen of we daar welkom zijn als bij ons de zee binnenkomt. Die vraag spreekt tot de verbeelding en leverde leuke scènes op. Met jouw steun maakte je dat mogelijk.’

nicolaas veul

dankzij jouw bijdrage

De VPRO heeft fantastische makers en jonge talenten in huis. Met steun van leden en donateurs zetten zij hun creatieve ideeën om in een keur aan prikkelende en verdiepende programma’s. In 2023 ging ruim 3 miljoen euro uit de verenigingskas naar programma’s waarvoor de subsidie niet toereikend was. Lees meer wat we doen met je geld.

Lees meer

vpro verder helpen?

Met grenzeloze nieuwsgierigheid, pionierslust, vakmanschap en vasthoudendheid gaan onze makers verder waar anderen afhaken. Dat vraagt extra tijd en inzet. Dankzij extra donaties van onze leden is dat mogelijk.