Het medialandschap verandert continu. De VPRO beweegt daarin mee en vernieuwt zichzelf voortdurend. Van kleine C-omroep in de jaren zeventig en tachtig, via roemruchte campagnes – Stop de verloedering! –, tot de VPRO van nu. Altijd vanuit dezelfde wens: u inspireren of gewoon lekker aan het lachen maken. Om in het continu veranderende medialandschap bestaansrecht te houden is uw steun hard nodig.

de VPRO voor toekomstige generaties

Wat we nu voor u betekenen, betekenen we graag over tien, twintig of dertig jaar ook voor toekomstige generaties ongeacht hoe het medialandschap er dan uit ziet. We willen de mediaorganisatie blijven die grenzen verkent en duidt wat er in de wereld gebeurt. Steeds meer mensen steunen de VPRO ook via een gift in hun testament. Uw nalatenschap zorgt ervoor dat de toekomstige generaties dankzij de programma’s van de VPRO nieuwe inzichten en inspiratie krijgen om buiten de gebaande paden te treden.

We hebben een praktische brochure ontwikkeld over hoe u kunt nalaten aan de VPRO en wat uw nalatenschap voor de VPRO mogelijk maakt. Deze delen we graag geheel vrijblijvend met u. Klik op onderstaande button om de brochure aan te vragen:

donateurs aan het woord

'Dat mijn nalatenschap naar de VPRO gaat komt door mijn vrouw. We hebben geen kinderen en zij wilde haar deel nalaten aan een aantal dierenorganisaties. Dat zette mij ook aan het denken. En in plaats van dieren dacht ik: je kunt ook proberen mensen te helpen door goede programma's aan te bieden.' - Robert

Waarom de VPRO begunstigen via uw testament? Iedereen heeft zijn eigen reden om de VPRO op te nemen in het testament. Klik op de button hieronder om de verhalen te lezen van donateurs die de VPRO reeds in hun testament hebben opgenomen:

persoonlijk gesprek

Naast de informatieve brochure kunnen we ons voorstellen dat u het prettig vindt om kennis te maken en uw wensen voor uw nalatenschap toe te lichten in een persoonlijk gesprek. Onze adviseur Iris Soeurt maakt graag een afspraak bij u thuis. Uiteraard bent u ook welkom bij de VPRO in Hilversum. Klik op de button om een persoonlijk gesprek aan te vragen om kennis te maken en uw vragen over nalaten te stellen:

nalaten aan de VPRO, hoe werkt dat?

De VPRO beschikt over de ANBI-status. Dit houdt in dat we een algemeen nut beoogde instelling zijn en daarom vrijgesteld zijn van erfbelasting. Hierdoor kunnen we uw nalatenschap volledig inzetten voor ons werk.

Indien u hebt besloten de VPRO op te nemen in uw testament legt u dit samen met de notaris vast. U heeft hiervoor twee mogelijkheden. U kunt een legaat voor VPRO opnemen in uw testament of u kunt de VPRO benoemen tot (mede-)erfgenaam. Met een legaat geeft u precies aan wat u aan de VPRO nalaat. Dit is een vastgesteld bedrag of een specifiek onderdeel van uw nalatenschap. Als u de VPRO benoemt tot (mede-)erfgenaam geeft u in uw testament aan welk percentage de VPRO in uw nalatenschap deelt.

Om de VPRO in uw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig:

Omroepvereniging VPRO, statutair gevestigd in Hilversum, kantoorhoudend Wim T. Schippersplein 1 1217 WD Hilversum, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32023697.

heeft u de VPRO al opgenomen in uw testament?

Uw nalatenschap is voor ons een enorme steun en blijk van groot vertrouwen in onze organisatie. We horen graag als u ons heeft opgenomen, zodat we u passend kunnen bedanken en op de hoogte kunnen houden van onze toekomstplannen en bestedingen van eerdere schenkingen. U kunt aangeven dat u de VPRO heeft opgenomen door een e-mail sturen naar geven@vpro.nl.

persoonlijk contact over nalaten


Mocht u nog vragen hebben over nalaten aan de VPRO, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Iris Soeurt
Hoofd Publieksservice en adviseur schenken en nalaten
E-mail: geven@vpro.nl
Telefoonnummer: 088 2058 888