veelgestelde vragen

mijn lidmaatschap

Hoe meer leden des te groter de maatschappelijke draagkracht voor programma's van de VPRO. Hoe groter ons draagvlak, hoe groter ons programmabudget: dankzij het extra geld dat leden, abonnees en donateurs bijeenbrengen maken we meer waar dan mogelijk is op basis van alleen de beschikbare subsidie. Wat we maken mag geen compromis zijn.

Wij leggen elk jaar verantwoording af aan de leden en donateurs over de besteding van de inkomsten. Dit doen we via e-mail, het ledenblad de etalage en het jaaroverzicht. Projecten die we mede dankzij giften hebben ontwikkeld en uitgevoerd.

als VPRO-lid:

  • krijg je verdiepende programma’s en intelligent amusement.
  • heb je toegang tot exclusieve ledenevenementen zoals de pre- en reviewdagen op het International Documentary Film Festival, International Film Festival Rotterdam of de Dutch Design Week. Maar ook andere evenementen die gratis zijn, of met korting. Klik hier voor de evenementenpagina!
  • ben je welkom bij speciale voorvertoningen. Houd hiervoor de evenementenpagina in de gaten.
  • betaal je geen verzendkosten in de VPRO-webwinkel.
  • kun je meepraten over de toekomst van de VPRO tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
  • ontvang je één keer per jaar de VPRO Etalage met verhalen van onze makers.

Ook met een buitenlands adres kan je de VPRO steunen. Met je bijdrage sponsor je de programma’s van de VPRO. Je mag niet als lid worden meegeteld bij de telling door het Commissariaat voor de Media, omdat daarvoor de voorwaarde geldt dat je in Nederland moet wonen.

Lidmaatschap van de VPRO geldt tot wederopzegging. Besluit je je lidmaatschap te beëindigen? Dat kan telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur naar 088-2058 888 of mail naar publieksservice@vpro.nl. Liever per post: VPRO Publieksservice, Postbus 11, 1200 JC Hilversum

betalen en factuur

Ja. Het internetadres begint met https://, wat betekent dat je terechtkomt in een beveiligd domein. En vpro.nl of vprogids.nl aan het einde van het internetadres geeft aan dat je in een beveiligd domein van de VPRO zit.

We zetten in de beveiligde online betaalomgeving de betaalgegevens klaar die ook op je factuur staan. Wij verzamelen deze gegevens alleen om je betaling te faciliteren. Dit doen we op een manier waardoor ze beveiligd zijn tegen elke vorm van onrechtmatige verwerking. Meer hierover lees je in de privacyverklaring van de VPRO.

Ja. De QR-code die je van de VPRO krijgt, is veilig en bevat een versleuteling van je betaalkenmerk en een directe url-verwijzing naar de beveiligde online betaalomgeving van de VPRO. Daar zie je de gegevens van je factuur staan, die je met iDEAL kunt betalen. Via iDEAL log je in bij je eigen bank. Bij iDEAL-betalingen zie je aan het webadres, de url in je browser, of je op de webpagina van je eigen bank zit. Zie je dat het adres begint met https://, dan zit je in het beveiligde domein van je bank.

Met de camera of QR-scanner op je smartphone of tablet kun je elke QR-code scannen. De QR-code kan je niet scannen in je bank-app.

Heb je een oudere Android telefoon? Download dan eerst in de Google Play Store de gratis QR-scan app.

Je kan je betaling ook zelf over maken via je eigen bank. Vermeld wel altijd het betalingskenmerk dat op de factuur onder het bankrekeningnummer van de VPRO staat. Dan weten wij voor wie je hebt betaald.

Publieksservice helpt je graag verder. Stel je vraag per mail of neem, onder kantoortijden, telefonisch contact op.
e-mail: publieksservice@vpro.nl
tel: 088  2058 888
whatsapp: 06 53134489

doneren

De lat ligt hoog bij de VPRO. Wat we maken mag nooit een compromis zijn. Dankzij het geld dat onze leden en donateurs bijeenbrengen, is er gelukkig ruimte voor onze ambities. Die maken we waar met extra geld. Zo zijn we tot aanzienlijk meer in staat dan mogelijk is met alleen maar onze subsidie. Steeds meer leden investeren in programma’s met VPRO-signatuur en geven iets extra. Dat is geweldig!

We besteden giften aan innovatie en ontwikkeling van talent en programma’s. Zo nemen we voor onze programma’s bijvoorbeeld meer tijd voor research. In plaats van vlugvlugvlug via de snelste weg, gaan we buiten de gebaande paden op zoek naar de verhalen.

Gemiddeld liggen de giften die de VPRO ontvangt op € 33,00 per jaar. Je bepaalt uiteraard zelf hoeveel, hoe vaak en hoe je geeft. Elke bijdrage is welkom. Slim geven kan ook, lees er meer over hier.

Wil je de VPRO niet langer steunen met een donatie? Stopzetten in eenvoudig. Neem contact op met VPRO Publieksservice op werkdagen tussen 9.00 tot 17.00 uur, telefonisch 088-2058 888 of via mail naar publieksservice@vpro.nl. Liever per post: VPRO Publieksservice, Postbus 11, 1200 JC Hilversum

Ja, natuurlijk. Graag zelfs. Bel 088-2058 888 of mail publieksservice@vpro.nl ons even, dan maken we dat meteen in orde.

Rond de 15e van de maand vindt de incasso voor leden, abonnementen en donaties plaats.

Het bankrekeningnummer van de VPRO voor donaties is NL91 INGB 0000 250 000. Hierop kunt u een bedrag storten o.v.v. gift. Nog makkelijker is direct betalen via iDEAL

slim geven en nalaten

Ja, ons RSIN/fiscaal nummer is 001063571. Dit zorgt ervoor dat de VPRO geen schenkings- en successiebelasting hoeft te betalen en dat je fiscaal gunstig kunt geven.

Nee, de VPRO is als ANBI vrijgesteld van het successie-en schenkingsrecht. Dat betekent dat je een eenmalige gift als persoonsgebonden aftrek van de inkomensbelasting kunt aftrekken. De belastingdienst creëert dus gunstige voorwaarden om te geven.

De drempel voor aftrek van gewone giften is 1% van je drempelinkomen, maar minimaal € 60. Je mag maximaal 10% van het drempelinkomen aan gewone giften aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder de persoonsgebonden aftrek.

Ja, graag zelfs. Je kan dit regelen via de schenkingsovereenkomst of per mail via Publieksservice: geven@vpro.nl of via 088-2058 888.

Ja, graag zelfs. Nalaten is een prachtige mogelijkheid om bij te dragen aan de VPRO, voor nu en voor toekomstige generaties. Neem contact op met VPRO Publieksservice, geven@vpro.nl of via 088-2058 888.

contact

E-mail: publieksservice@vpro.nl

Wil je reageren per post, dan kan je een brief zonder postzegel sturen naar:

VPRO Publieksservice
Antwoordnummer 346
1200 VB Hilversum

Je kan ons ook bellen. Dat is ouderwets gezellig! De afdeling is op werkdagen bereikbaar van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888.
Of tijdens kantooruren via Whatsapp: 0653134489

Liever digitaal regelen? Klik dan hier!

Wijzigingen in je VPRO-lidmaatschap of  VPRO Gidsabonnement doorgeven? Gebruik dan het wijzigingsformulier. Maak eerst een keuze en vul daarna je gegevens in.