De vpro is volop aanwezig bij Poetry International: de opening wordt live gestreamd op vpro.nl, De Avonden zendt uit vanaf het festival. Lees hier alles over de komende dagen.

vanaf hier / from here / à partir d'ici

Tijdens de opening van Poetry International stellen de festivaldichters zich alvast aan u voor. Met een mix van poëzie, beeld en geluid krijgt u een theatrale voorproef van wat het festival later in de week te bieden heeft. 'Blijf rustig zitten. U gaat op reis'.

De openingsceremonie is live te bekijken op vpro.nl en boeken.vpro.nl, van 20.30 tot 22.00.

dinsdag 11 juni: uur van de wolf

Adonis is een uit Syrië afkomstige, tot Libanees genaturaliseerde dichter, schrijver en essayist die in Parijs woont. Hij geldt als de grootste levende Arabische dichter, maar moet overal in het Midden-Oosten op z'n tellen passen vanwege zijn kritiek op de islam en de Arabische mentaliteit en cultuur. John Albert Jansen, bekend van films over Hugo Claus en Szymborska maakte de documentaire Het afwezige land, een ontmoeting met Adonis, die op vrijdag 14 juni ook te zien is op Poetry International.

ned 2, 23.00 uur

donderdag 13 juni: de avonden

Jeroen van Kan en Tjitske Mussche gaan op donderdag 13 juni in gesprek met Adonis, Emmanuel Moses, Peter Swanborn, Ken Babstock, Ilya Kaminsky, Yang Lian, Jan Glas en Daniël Dee.

Verder is er de bekendmaking van de C. Buddingh’-prijs, waarmee het beste poëziedebuut van het afgelopen kalenderjaar wordt bekroond. Genomineerd zijn de bundels van Henk Ester, Kira Wuck, Iris Brunia en Bernke Klein Zandvoort.

genomineerden c. buddingh' prijs