lotje ijzermans tipt fellini

, Lotje IJzermans

lotje ijzermans tipt fellini

Lotje IJzermans ,

De scène in de trevi fontein is op waarheid gebaseerd, het immense Jezus beeld hing echt onder die helicopter en Fellini was ook tekenaar. Een ode aan de mystificatie en demystificatie van het Fellini retrospectief in het Eye Filmmuseum.

EYE Filmcafé is een gratis toegankelijke live talkshow over film van Eye en de VPRO. Elke tweede vrijdag van de maand spreekt presentator Lotje IJzermans (VPRO-radio) met gasten over nieuwe ontwikkelingen in de film: van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama. Op vrijdag 12 juli staat het EYE Filmcafé in het teken van 'Fellini – The Exhibition' en het filmprogramma ‘Alles is Fellini’.

Lili Rademaker vertelt over haar ervaringen als regie-assistent op de set van La dolce vita. Fotograaf Erwin Olaf spreekt over de invloed van Fellini op zijn werk. NRC-journalist Joyce Roodnat laat haar licht schijnen op het machismo van de Italiaanse meester en Martin Koolhoven verzorgt een column over Amarcord. Psycho analytica en filmkenner Regina van Gelderen spreekt over Fellini’s fascinatie voor Jung’s symboliek en Het Dromenboek, dat een belangrijke plek in zijn werk innam.

De live muziek wordt verzorgd door muzikante en Borgman-actrice Hadewych Minis.

Het programma wordt opgenomen van 16.30 tot 17.30 in de EYE Arena en is te bekijken via Cinema.nl, vpro.nl en op zondag 21 juli / 20.30 uur
op Cultura.

advertentie