Tim kreeg een brief van het homo-hoofdkantoor.

VAN HET HOOFDKANTOOR

Beste medegays,

Het gaat goed met ons, we timmeren hard aan de weg om de wereld duidelijk te maken dat we het echt menen. Het is geen grap, geen flashmob: homoseksualiteit bestaat echt. We mogen trots zijn op elkaar want onze geaardheid heeft in een paar jaar tijd veel aan populariteit gewonnen. Op dit moment is er meer vraag dan aanbod. Volgens de laatste berichten van vooraanstaande trendwatchers staat homoseksualiteit zelfs op het punt om mainstream te worden. Nog even en de massa zal ons accepteren en omarmen. Hiervoor moeten we in ieder geval Rusland bedanken, doordat zij de voorbije jaren nieuwe anti-homowetten invoerden, werden onze hetero's gedwongen om te kiezen. Ben je een barbaar of een weldenkend mens? Onze hetero's wisten het wel.

Homo's, wij zijn een A-merk geworden. Bijna iedereen in Nederland kent er nu wel eentje, zelfs je voetballende oom uit dat gehucht vindt de enige gay van het dorp "hartstikke prima, zolang hij maar niet aan me zit." Kwestie van tijd dat de tweede helft van die zin de punt niet haalt. Ook stoere grootstedelijke macho's zien plotseling de meerwaarde in van een vriend die toevallig homo is. Ze moesten wel even wennen toen bleek dat homo's hen niet pardoes in de kont neuken als ze zich omdraaien. Maar ach, alles went.

De publieke opinie lijkt in korte tijd te zijn omgeslagen van "gematigd positief" naar "alle homofoben in de fik op het plein". Het is goed dat scholen, festivals en bedrijven een duidelijk signaal afgeven rondom homofobe incidenten. Maar laten we niet vergeten dat het steeds moeilijker is om homofoob te zijn. Mensen met homofobe gevoelens worden steeds meer in een hoekje gedreven en het is steeds moeilijker voor hen om medestanders te vinden. Laat staan hoe het is om aan je ouders te moeten vertellen dat je homofoob bent.

Daarom roep ik alle homo's (met een geldig lidmaatschap) op om een homofobe persoon in je omgeving te benaderen en met hem of haar te praten. Als we de laatste homofoben in Nederland naar onze kant krijgen zijn wij in 2016 marktleider. Houd je homo-aandelen paraat vrienden!

 

Met vriendelijke joehoe,

Jos van Veen
CEO Homofilie International Enterprises The Netherlands B.V.