chaturbate

, Tim den Besten

Deze week helpt Tim een vriend in nood. Soort van.

Ik maakte me zorgen om een vriend. Hij nam al een paar dagen de telefoon niet op, reageerde niet op berichtjes. Toen ik naar zijn huis fietste om te vragen wat er aan de hand was, brak hij. Hij was verslaafd geraakt aan de website Chaturbate. Zat zich al dagen af te trekken. “Dat is er dus aan de hand” zei hij en bracht zijn rechterhand omhoog. De binnenkant van zijn hand was een schaafwond. Alsof hij met een rasp zijn hand had bewerkt. Ik wierp hem een bezorgde blik toe en sloot hem in mijn armen.

Binnen trof ik een slagveld aan; overal propjes, gebruikte tissues. Een klein wintersportgebiedje. Stille getuigen van wat zich er de afgelopen dagen had afgespeeld achter de gesloten gordijnen van zijn stijlvol ingerichte appartement. Ik ging naast hem op de bank zitten en vroeg hem wat het precies voor website is. “Chaturbate is een website waar mensen van over de hele wereld webcamshows geven. De naam is een samentrekking van Chatting en Masturbate. Bezoekers van de website kunnen tokens kopen, daarmee kunnen ze de webcammers letterlijk uitkleden of dingen laten doen met zichzelf, dildo’s of wat er maar voor handen is. 100 tokens kosten ongeveer 10 euro. De tokens kunnen door de webcammer ingewisseld worden voor geld (of voor artikelen van Amazon). Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de site, de rest naar de webcammer. De streams zijn opgedeeld in drie categorieen: mannen, vrouwen en stellen. Er gaat veel geld in om.” Ik bedankte hem voor de duidelijke uitleg.

Zijn laptop stond nog open, ik liep er naartoe en zag een scherm vol kutten en tieten. Sommigen jong, sommigen oud. Dan weer met haar en dan weer zonder. “Sorry dat je me zo moet zien” zei hij. “Kijk je alleen, of webcam je zelf ook?” vroeg ik. “Ach wat doet dat ertoe.” Hij bracht zijn blik naar de grond en schoof met zijn gewonde hand het gordijn opzij. Ik zag een nieuwe racefiets staan. “Hij heeft ook wifi.”

Ik sloot hem weer in mijn armen, maar ditmaal om mijn felicitaties over te brengen. Daarna verzorgde ik zijn hand en fietste snel naar huis. Naar mijn computer.

advertentie