De gevolgen van klimaatverandering zijn overal voelbaar. Desondanks komt een effectieve aanpak van deze crisis allejezus traag op gang. Maar we willen toch vooruit met elkaar?

De VPRO draagt graag bij aan de agenda van de toekomst. Hieronder vind je vernieuwende ideeën die een positieve draai geven aan de wereld van morgen.

Verrijk je wereld met nieuwe ideeën en meld je aan voor de VPRO-nieuwsbrief!

Oprichter en regisseur Kees Brouwer: 'Reaction is geen merk maar een manifestatie. Een beweging waarin we ondernemers, ontwerpers en ambachtslieden verenigen om een zo een alternatief te bieden voor alle standaard ketens. Het biedt alle mogelijkheden samen op te trekken, belangen te behartigen, van elkaar te leren, zich te onderscheiden en het aanbod van diversiteit en kwaliteit te ondersteunen.

'Eigenlijk bestond de Reaction al. Er stond alleen nog geen Reaction op de etalageruit. Meedoen met de Reaction is een stem voor verandering en een impuls voor de lokale gemeenschap. Meedoen met de Reaction doe je uit overtuiging.'

meer verhalen over duurzaamheid

Regisseur Eef Hilgers: ‘Er groeit een angstige klimaatgeneratie op. Onder de tieners en twintigers van nu leeft heel sterk het gevoel dat zij de rotzooi moeten opruimen van de generaties voor hen, terwijl ze zelf weinig in de melk te brokkelen hebben. Dat geeft een machteloos gevoel. Een steeds grotere groep wil dat niet zomaar laten gebeuren. Zij gaan actievoeren om hun stem te laten horen en hun angsten te beteugelen.'

Meld je aan voor de VPRO-nieuwsbrief: