vetplantliefde

vetplantliefde

Wat moeten we met de plant? En wat moet de plant met ons? Vetplantliefde brengt verrassende verhalen over communicerende maïsloten, een plantenasiel en de verleiding van een vetplant.

Een radiostuk van Bente Hamel

Radiomaker Bente Hamel dompelde zich onder in de plantenwereld, een moeilijk te doorgronden tak van de schepping. Ook al delen we jaren het huis met onze kamerplant, van echt contact is geen sprake. Hij staat er maar, een stoïcijnse toeschouwer van onze ontbijthectiek, verjaardagsfeestjes en relatieproblemen. Nooit laat hij zich betrappen op een mening over zijn verzorger annex huisgenoot.

Wat moeten we met onze groene medeschepsels? En wat moeten zij met ons? Vetplantliefde (24 minuten) brengt een kleine verzameling wonderlijke radioverhalen over communicerende maïsloten, een plantenasiel, en de verleiding van een vetplant. Met een muziekscore van oud-Caesar-voorman Roald van Oosten.

Woord.nl is het online platform voor verhalende radio van de publieke omroep. Een plek waar eigenzinnige, avontuurlijke en artistieke producties te horen zijn, waarvoor op de reguliere zenders steeds minder ruimte is.

Bente Hamel (1976) maakt radio en geluidskunst. Haar verhalen hebben een eigen signatuur: filmisch, suspensevol, gedetailleerd. Hamel werkte mee aan de bekroonde VPRO series 1 Minuut en Plots en is een van de oprichters van Radiomakers Desmet, productiehuis voor auteursradio.
 

Vetplantliefde
16 augustus, van 02.00 tot 07.00 uur op Radio 1 en on demand daarna op woord.nl
 

advertentie