Een verdwaalde foto op internet zorgde voor speculatie over het nieuwe televisieseizoen van de VPRO. Wat bevatten die repen precies?

Deze lekkere repen pure VPRO zijn niet in de winkel verkrijgbaar, maar als alles meezit kunt u er vanaf januari 2014 wel van genieten. Ze bevatten namelijk de nieuwe programmavoorstellen die de vpro heeft ingediend bij de Nederlandse Publike Omroep (NPO). Vroeger ging dat per fax of e-mail, maar in deze tijd van match-fixing kan zoiets niet meer zonder incentives. Het gevaar daarbij is wel dat die mooie ideeën uitlekken, want een foto is zo gemaakt én verspreid. Het bewijs ligt voor u.
Op zich is dat niet zo heel erg, al kan het wel voor teleurstellingen zorgen. Het is tenslotte nog volstrekt onzeker of de voorstellen worden aangenomen. Maar wat vermelden die wikkels nu precies? Het antwoord op die vraag is zelfs met behulp van een vergrootglas niet te vinden. Neem nu de reep Bram in Afr... Daar moet haast wel Bram in Afrika staan. Maar welke Bram? Vermeulen zit in Turkije en al beweegt hij zich daar ook over de grens, Afrika lijkt een brug te ver. Bovendien, zat Van Dis niet al in Afrika? Of zou die bekende ex-advocaat op reis gaan voor de VPRO? In een lege parkeergarage op het Mediapark horen we na zessen van een anonieme bron dat het wel degelijk Bram Vermeulen is die exclusief voor de VPRO terugkeert naar het continent van zijn vorige standplaats.
Al net zo intrigerend is het opschrift Verhoe ... teert. En inderdaad, dat blijkt regisseur Paul Verhoeven te zijn met een filmprogramma. Bij Seks & te... denken we om een of andere reden direct aan Sunny Bergman. Haar idee voor Nederland 3 heet voluit Seks & tent.
Half leesbaar is Eu... spelen, en met wat puzzelen wordt dat Europese spelen. Geen programma over Brussel, maar een serie over bijzondere regionale sportgebeurtenissen waar de hele streek traditioneel een jaar naar uitkijkt. Schrijver Arjen Lubach is de presentator bij deze spelende mensen. Zijn naam komen we ook tegen op de binnenkant van reep …68, een aktueel-satirisch programma met de titel 168.
Wie goed kijkt ziet ook ...in Isra... liggen. Israël dus, maar wie of wat? Het is Raoul Heertje, die onder de titel Raoul in Israël weer voor de VPRO aan de slag gaat.
Laatste voorstel klinkt onheilspellend: ...onderweg. Dan denk je direct aan Pech onderweg, maar het tegenovergesteld blijkt het geval. Er staat Hulp = onderweg, een serie van Jelle Odé over persoonlijke avonturen van Nederlanders die in verschillende landen hulpprojecten zijn begonnen.
Nu nog een helpende hand van de NPO.