Het mediapark heeft nieuwe straatnamen, genoemd naar tv-coryfeeën. Ook Wim T. Schippers werd vereerd met zijn eigen 'plaatsje'.

Nee, het is niks. Geen pleintje en ook geen parkeerplaats.’
Hilversum, 13 mei. De receptioniste van Villa VPRO die het nieuwe Wim T. Schippersplaatsje bekijkt, stelt de zaken niet mooier voor dan ze zijn. Want het een dag eerder onthulde straatnaambord markeert ook eigenlijk niet meer dan een stuk oprijlaan van de VPRO en wat onbestemd zwart plaveisel. En dat staat in schril contrast met het glanzende asfalt dat voortaan Rudi Carrelllaan heet en wél op Google Maps is te vinden.
Als de hoofdredacteur Radio van de VPRO gehaast het plaatsje oversteekt, kunnen we hem nog net vragen wat hij vindt van deze naamgeving. ‘Tja, een plaatsje voor Wim. Ik denk dat een lantaarnpaal of zo’n anti-parkeerbobbel meer bij hem past.’
Carrell en Schippers zijn twee van de twintig omroepcoryfeeën die zijn geëerd met een eigen straat, steeg of ‘plaatsje’ op het Mediapark in Hilversum. Andere nieuwe namen zijn onder meer de Familie de Mollaan, de Barend en Van Dorpweg en het Mart Smeetspad. Ongetwijfeld veroorzaken deze nieuwe namen veel verwarring, want de kans is klein dat de aanliggende bedrijven en omroepen hun oude adres, Sumatralaan 49, zullen veranderen. Dat zal Schippers, op wiens naambord overigens geen ruimte voor een sterfdatum is, vast kunnen waarderen.