Onder de goede oplossingen verloten we drie prints van de tekening van Tzenko Stoyanov - verantwoordelijk voor de omslag van de nieuwe VPRO Gids.

We zullen u hier een beetje helpen met wat u ziet. Om te beginnen een in vrijheid galopperend paard, daarboven een flink geïntegreerde uitheemse vogel, rechts daarvan een bezige bij en daarnaast een kameleon, u kent zijn belangrijkste eigenschap. 

Onder de kameleon twee ooievaars die hun nest met toekomstig gezin bewaken, links daarvan een echte Hollandse koe, daarnaast de koning van de dieren met links van hem het Lam. In het water zwemt een vogel die symbool staat voor een belangrijke historische figuur die zich opofferde voor de mensheid. In de sloot zwemt ook een sociale harde werker. Op het hekje een waakzaam, sociaal en energiek stokstaartje en twee aapjes die heel goed voor elkaar zorgen. De eenzame oude schildpad en de angstige sluwe wezel die graag alleen opereert, maken het plaatje af.

Inzendingen graag vóór 17 maart sturen naar landschap@vpro.nl of in een enveloppe naar: VPRO Gids, o.v.v. Het politieke landschap, Postbus 11, 1200 JC Hilversum