'als die kinderen mij tegenkomen willen ze me neerschieten'

, laura de jong, volkskrant.nl

'als die kinderen mij tegenkomen willen ze me neerschieten'

laura de jong, volkskrant.nl ,

Schrijfster Donna Tartt is in het land en John de Mol krijgt voor The Voice een aanklacht. Wat vindt Wim Brands, dichter en VPRO-presentator van het televisieprogramma Brands met boeken, van het nieuws van de dag?

kinderboekenschrijver jacques vriens schreef vorige week in een opiniestuk dat we qua leesplezier al op de basisschool onderaan hangen.

'Ik heb zelf poëzielessen gegeven op de lagere school waar mijn vrouw werkt. Door kinderen zelf dingen te laten uitproberen ontstaat een tastbaar plezier. Een gedicht van mij wordt gebruikt op een middelbare school, ik heb de opdracht die scholieren hierover krijgen opgevraagd. Mijn god, wat een ellende. Als die kinderen mij tegenkomen willen ze me neerschieten. Weet je wat eindeloos lang een Amerikaanse bestseller was? Een poëziebundel voor kinderen, terwijl de kinderen die van die poëzie hielden hier van de middelbare school komen met een levenslange hekel aan poëzie.'

advertentie