arjen lubach presenteert late night talkshow

Schrijver/cabaretier Arjen Lubach gaat de satirische late night-talkshow Zondag met Lubach presenteren bij de VPRO, vanaf zondag 9 november, om 21.20 uur op NPO 3.

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Met irrelevante verhalen van relevante gasten. Of andersom. Vanuit theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen.

Producent Human Factor, bekend van onder andere Koefnoen, produceerde afgelopen november een pilot voor het televisieprogramma met Arjen Lubach als presentator. Op basis van die geslaagde pilot is besloten een achtdelige serie te gaan maken voor de VPRO met actuele satire, verfrissende gasten en muziek.

Lubach: ‘Ik ben heel erg blij en trots dat zowel de VPRO, Nederland 3 als Human Factor dit vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik heb heel erg veel zin om met een talentvolle groep mensen dit tv-programma te gaan maken,’. Aan de pilot werkten onder anderen Owen Schumacher (Koefnoen), Edo Schoonbeek (de Kwis), comedians Pieter Jouke en Michiel Peerenboom mee.

Arjen Lubach schreef vier romans en werkte eerder als tekstschrijver mee aan VARA Live, De Nieuwste Show, Koefnoen, Koppensnellers en diverse radioprogramma’s op 3FM. Samen met Edo Schoonbeek en Pieter Jouke was hij verantwoordelijk voor de populaire internetsatire Buro Renkema. Op dit moment heeft Lubach samen met Paulien Cornelisse een maandelijkse taalrubriek in De Wereld Draait Door.