Oudtopia

Welke levenslessen gaan schuil achter de geraniums?

Deze zomer presenteert de VPRO Oudtopia. Documentairemakers Tim den Besten en Nicolaas Veul, beiden eind twintig, nemen een voorproefje op hun eigen toekomst door een maand lang hun intrek te nemen in een verzorgingshuis en samen te leven met ouderen.

Tim den Besten en Nicolaas Veul

Tim den Besten en Nicolaas Veul

Veul en Den Besten leggen hun levensvragen over werk, vriendschap, familie, liefde, relaties en seksualiteit voor aan de ouderen van vandaag en onderzoeken zo wat écht belangrijk is in het leven. De ouderen hebben het leven immers al geleefd en beschikken over de nodige levenservaring die de jongens nog missen. Hoe kijk je naar het leven als het grootste deel achter je ligt en de dood je in de nek hijgt? Geconfronteerd met de verhalen van de ouderen reflecteren de makers op hun eigen leven.

Oudtopia is deze zomer te zien op Nederland3.

Nicolaas Veul en Tim den Besten maakten eerder voor de VPRO de documentaires Gay-K 2012 over de eerste gaypride van Oekraine, en Een man weet niet wat hij mist waarin de homoseksuele Tim het voor het eerst met een meisje doet. Ook presenteren ze samen elke zondagochtend het jeugdprogramma Beestieboys.