vpro staat ook komend seizoen middenin de wereld

De VPRO staat middenin de wereld. Dat blijkt ook komend seizoen uit een goed gevuld en gevarieerd programmapakket waarmee de VPRO nieuwsgierig vooruit kijkt of geïnteresseerd terug. De VPRO zoekt wereldwijd naar verhalen die verteld moeten worden, met als doel de blik te verruimen, gedachten te prikkelen en perspectief te bieden. Dat doet de VPRO ook samen met Human, wat resulteert in de onderzoeksjournalistiek van Argos op radio en tv en, nieuw in 2015, de wetenschapsserie De volmaakte mens. Of met de NTR in de geschiedenisserie De ijzeren eeuw.
In het oog springen nieuwe documentaire (reis)series zoals Dwars door Afrika met Bram Vermeulen, Onze man in Teheran met Thomas Erdbrink, Speeches en De Voorstraat. Ook divers drama kleurt het palet, zoals de familieseries Taart en Vrolijke Kerst, de politieke thriller 2/11 – Het spel van de wolf, de series Suspicious Minds, Missie Aarde en De Fractie, evenals de met NTR en VARA gezamenlijk geproduceerde series A’dam-E.V.A en Hollands Hoop.
Als grensverkenner wordt de VPRO de drijvende kracht achter 3Lab, een nieuw platform voor jong talent en experiment, waarmee een nieuwe generatie mediamakers de kans krijgt om ideeën en vormen te testen voor groot publiek.
 

seizoen 2014/2015 van a tot z

In de seizoensbrochure 2014 - 2015 van de VPRO en Human vind je het hele programma-aanbod voor het komende jaar. Blader hieronder door ons gevarieerde aanbod of klik hier om de brochure te downloaden.

Lees hier de column van Algemeen directeur Lennart van der Meulen.

advertentie