vrijdag 10 oktober weer een hokjesman-aflevering

Let op: 3 oktober geen Hokjesman, ivm de uitreiking van de Gouden Kalveren.

Vrijdag 10 oktober is De Hokjesman weer op tv. Dit keer gaat hij op onderzoek in een gemeenschap van jonge topsporters: de Papendallers.

In Papendal worden jonge sporters mentaal en fysiek voorbereid op het hoog houden van 's lands eer. Uitverkoren vanwege talent, ambitie en het lichaam waarmee ze geboren zijn. De Hokjesman onderzoekt hoe de beloften en talenten in Papendal worden omgetoverd van sporter tot topsporter in de wetenschap dat slechts een enkeling het erepodium haalt.

Papendal-alumnus: Dafne Schippers

Dafne Schippers (meerkamp & sprint atletiek) is een van de bekendste alumni van Papendal. Ze is Europees kampioen op de sprint afgelopen zomer (100m en 200m) en won vorig jaar WK-brons op de meerkamp.

Hieronder zie je een portret van haar als zestienjarige, dromend van de Olympische Spelen 2016 - en op de 200m van het EK 2014.

meer van de hokjesman

 • Interview met Michael Schaap en Jurjen Blick

  Michael Schaap vond de uitzending met de doven het meest bijzonder om te maken. 'Want wanneer kom je nu doven tegen en hoe praat je met ze? Het zijn dan wel Nederlanders, maar voor ons zijn het bijna Chinezen. Je kunt alleen via een tolk met ze praten.' Lees hier het hele interview.

  de hokjesman op twitter

  uitzenddata

  vrijdag 10 okt: De Papendallers
  vrijdag 17 okt: De Dierenvrienden
  vrijdag 24 okt: De Katholieken
  vrijdag 31 okt: De Tuindorpers