De feestdagen vier je natuurlijk samen met de VPRO. En dat kan lekker binnen, want er valt een hoop te kijken en te luisteren. Met een kop warme chocolademelk en de beste humor en drama, zoals Joardy Season en Toren C, is de boel compleet.

Ben je wel klaar met grappige kersttaferelen als Home Alone? Gelukkig heeft de VPRO een heerlijk absurdistische serie voor je in petto: Joardy Season. Het typetje Harco ontmoet de meest uiteenlopende figuren: van een overambitieuze millennial tot een onzekere performancekunstenaar. Ieder uit een eigen milieu, met eigen ambities en bijbehorende twijfels en problemen.

Bekijk de serie →

Heb je zin om lekker te lachen én te treuren tijdens de feestdagen? In TreurTeeVee komen alle emoties aan bod. In de zwartkomische serie worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema's van het leven. De serie is een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul. Genoeg vermaak, dus.

Kijk TreurTeeVee 

Op het station kruisen dagelijks duizenden levens elkaar. Het is het begin- en eindpunt van grote en kleine reizen. Waar mensen van alle leeftijden en nationaliteiten onderweg zijn. Iedere reis met een eigen reden, iedere reiziger met een eigen verhaal. In de dramaserie Centraal volg je in iedere aflevering het verhaal van één van deze reizigers: mensen die na een toevallige ontmoeting hun leven een verrassende wending zien nemen. Dat sluit goed aan op het kerstgevoel.

Kijk Centraal →

Genadeloze grappen, knallende ruzies en openhartige ontboezemingen. Daaruit bestaat de vriendschap van Kevin Hassing en Pepijn Schoneveld in de serie Hehobros. Liefdesverdriet, vreemdgaan, paniek en de waarde van vriendschap: het komt allemaal voorbij. Wie weet doe je inspiratie op voor gespreksstof tijdens het kerstdiner.

Bekijk de serie →

 

Toren C maakt zich op voor de kerstdagen. Dat betekent allerlei aanstootgevende, valse en pijnlijke taferelen op de werkvloer van het bedrijvencomplex. Zoals altijd eigenlijk, maar voor kerst doen de kantoorbewoners er nog een schepje bovenop. Vol hilarisch leedvermaak en plaatsvervangende schaamte.

Bekijk de serie →

Heb je niets met dat vrolijke decembergedoe en zit je met kerst in een hoekje te huilen? Breng dan een bezoek aan de Zwelgplek, speciaal voor mensen in mineur. Je vindt er een boel verhalen over rottige situaties en verdrietige momenten. Blijf dus lekker in bed liggen, vergeet die feestoutfit en dat kerstdiner: kom de feestdagen online door met de Zwelgplek.

Bekijk hier meer →

Fijne feestdagen!