De feestdagen vier je natuurlijk samen met de VPRO. En dat kan lekker binnen, want er valt een hoop te kijken en te luisteren. Met een kop warme chocolademelk en de beste VPRO Jeugd-programma's, zoals Poesjes en Vrolijke kerst, is de boel compleet.

De titel zegt het al: deze serie past uitstekend bij kerst. Wat doe je als je alles kwijtraakt en helemaal opnieuw moet beginnen? De tienjarige Lucas, middelste kind van een rijk gezin, woont in een dure wijk in een groot huis, van alle luxe voorzien. Alles wordt totaal anders als Lucas een grote doos onbetaalde rekeningen vindt... Hoe loopt dat af?

Bekijk de feel good-dramaserie →

Komt de kalkoen met cranberrysaus tijdens het kerstdiner je de neus uit? Kijk dan naar De proefkeuken! Pieter Hulst en Willem Voogd ontleden allerlei gerechten en onderzoeken hoe deze gemaakt worden. Kunnen ze dat zelf ook maken?

Kijk De proefkeuken hier →

Speciale tips voor kerst? Kijk de afleveringen over taart of bitterballen. Hmmm: prima kerstrecepten...

 

Poesjes speelt zich af op de Kattenlaan 9. Je volgt de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont. Maak kennis met de luie oom Boudewijn en zijn trouwe butler schildpad Ed, en ontmoet de lieve kittens uit de serie. Daar word je toch helemaal warm van tijdens de feestdagen!

Kijk Poesjes online →

Helemaal in de kerststemming? Bekijk de speciale kerstaflevering →

Spanning en sensatie, want we hebben een echt avontuurlijk verhaal om je in onder te dompelen deze kerst. In deze musical bestrijden de mysterieuze Snorro en zijn trouwe paard Wervelwind corruptie tijdens het schrikbewind van El Commandante. En er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij van zijn vader met een ander meisje moet trouwen...

Kijk Snorro hier →

Niets feestelijkers dan taart. En kerst natuurlijk! Dat is dan ook een topcombinatie bij uitstek: kruip tijdens de kerstdagen lekker op de bank en kijk naar Taarten van Abel. Liefst met zelf ook een stuk taart in de hand. Samen met bijzondere bakkersassistenten maakt Abel de mooiste en smakelijkste creaties. Het suikerwater loopt je in de mond.

Bekijk de serie hier →

Kerst vier je samen met de mensen van wie je houdt. Toch? Hummimummi wil samen met zijn beste vriendin Oessiepoessie een karaokespecial opnemen, maar dan krijgen ze ruzie... Douwe Bob, De Likt en Lee Towers zingen liedjes mee en de concurrentie tussen de twee shows leidt tot een felle muzikale strijd. Loopt dat goed af en wordt het toch nog een zalige kerst?

Bekijk het hier →

Alle kinderen hebben wel wat. De een is doof, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. De klassieker Alleen op de wereld is bewerkt tot een ontroerende serie, perfect voor de kerstdagen.

Kijk de serie hier →

Fijne feestdagen!