De feestdagen vier je natuurlijk samen met de VPRO. En dat kan lekker binnen, want er valt een hoop te kijken en te luisteren. Met een kop warme chocolademelk, je koptelefoon en Yous & Yay die verhaaltjes in je oor fluisteren over wijn, is de boel compleet.

Naar eigen zeggen voeren Sef en Pepijn in deze podcast 'gesprekken met interessante, inspirerende en mooie mensen, vervelende mensen, mensen met een vervelend randje, knuffelmensen.' Eigenlijk precies zo'n mix aan mensen die je rondom de tafel treft tijdens het feestdagendiner, maar met wie je zelf misschien liever níét praat terwijl je rustig de ragout uit je bladerdeegcupje lepelt. Daarom doen Yous & Yay het voor je. In afleveringen van soms wel twee uur lang, waarbij jij lekker achterover mag leunen en passief kan zijn.

Luister Yous & Yay

Voor een feestmaaltip:
Luister Yous & Yay & (wijnboer) Ilja en leer meer over wijnetiquettes die je kunt hanteren tijdens de feestdagen →

Heb je tijdens de feestdagen weleens kebab besteld of de afhaalchinees ingeschakeld, in plaats van een ingewikkeld diner geconstrueerd? Geen reden om je te schamen! Het gebeurt het hele jaar door. Luister maar naar Mijn vader is een afhaalchinees, waarin journalist Felicia Alberding uitzoekt of onze gedeelde liefde voor bijvoorbeeld kebab en babi pangang ons mensen dichter bij elkaar kan brengen: de ultieme decemberboodschap als je het ons vraagt. 

Luister Mijn vader is een afhaalchinees

Wie de avonturen uit het Brabantse dorp Bergeijk anno 2019 heeft gemist, heeft wat in te halen. Laat Tedje van Lieshout en Toon Sporenberg je door december begeleiden met verhalen van bijvoorbeeld Gerda Kuilaars, die dit jaar de 'Zelf je eigen spreekwoord maken'-competitie won. Ook de gezellige jingles in Radio Bergeijk doen veel goeds voor de kerstsfeer. Luister ze nog gauw alle dertig voor het nieuwe jaar aanbreekt! Of luister lekker nostalgisch voor een haardvuur alle oude Bergeijks (van 2001 tot 2007) terug in ons archief.

Luister de nieuwe serie Radio Bergeijk
Luister Radio Bergeijk uit 2001 tot 2007 →

Heb jij een hekel aan dat zoetsappige gedoe in december? Zit je nog liever in je eentje thuis op kerstavond dan dat je weer een editie All You Need is Love uitzit met de familie of met vrienden? Speciaal voor alle thuisblijvers die meer van het macabere gediend zijn, tippen wij De Blankenberge Tapes. Luister naar een moordmysterie aan de Belgische kust, door de stemmen van rechercheurs en directe betrokkenen. Een spannnende misdaadseriepodcast om de donkere dagen mee door te komen.

Luister De Blankenberge Tapes 

Niets leukers dan elkaar spannende verhalen vertellen rond de kerstboom of oliebollenstapel. Dit jaar hoef je dat niet zelf te doen. Knal de podcast El Tarangu aan en luister naar het mysterie van wielrenner Lucien van Impe, die zeven jaar na zijn dood plots contact opneemt met zijn oude rivaal José Manuel Fuente. Is hij opgestaan uit de dood of probeert iemand een lugubere grap met José uit te halen? Je komt erachter in de zes afleveringen van dit heuse hoorspel.  

Luister El Tarangu 

Fijne feestdagen!