De brief van Jeroen van Kan in NRC is een warm pleidooi, ondertekend door veel Nederlandse schrijvers. Een prachtig compliment voor de makers van VPRO Boeken, die jarenlang met veel liefde een programma van hoge kwaliteit hebben gemaakt en nog steeds maken.

VPRO Boeken moet stoppen per januari. Er wordt nu geïnvesteerd in een nieuw cultuurprogramma van VPRO waarin ook ruime aandacht zal zijn voor literatuur: Mondo. Dit programma met Nadia Moussaid zal wekelijks te zien zijn op NPO 2, om 22.00 uur. In het hart van de zaterdagavond.

VPRO is enthousiast dit nieuwe cultuurprogramma te kunnen ontwikkelen. Het publiek kan een grensverkennend programma verwachten in de rijke traditie van de VPRO met veel extra verdieping online. In Mondo laten filmmakers, schrijvers, muzikanten en andere kunstenaars hun blik los op de wereld om ons heen. Daarnaast blijft VPRO ruim aandacht besteden aan literatuur in de VPRO Gids, op de radio in Nooit meer Slapen, wekelijks in OVT, en online op het kanaal VPRO Poëzie.