Coronabeleid

De VPRO volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid en past ze toe binnen de organisatie.

De VPRO heeft besloten voor producties waar publiek bij aanwezig is maatregelen te nemen, om zowel medewerkers als het aanwezige publiek te beschermen. Programma's worden zonder publiek opgenomen. Alle overige evenementen zijn afgelast, verschoven of op een alternatieve manier beschikbaar.

De algemene ledenvergadering van de VPRO is uitgesteld naar zaterdag 19 september. De Meet Ups van VPRO Tegenlicht zijn omgezet in een reeks virtuele bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie. Paradijs Canada werd voor de coronacrisis opgenomen en zal uitgezonden worden vanaf zondag 30 augustus.

De reisseries waaraan de VPRO werkt, waaronder De wereld van de Chinezen met Ruben Terlouliggen volledig stil.

VPRO Gids en corona

Ook voor de VPRO Gids heeft de verspreiding van het coronavirus mogelijk impact. Abonnee's hebben de mogelijkheid om de Gids ook online te lezen, via vprogids.nl. Meer informatie over hoe de Gids nu te werk gaat, leest u hier.

VPRO-programma's over het coronavirus

In verschillende programma's van de VPRO besteden we aandacht aan de ontwikkelingen rond het coronavirus. Actualiteitenprogramma's als Zondag met Lubach, Buitenhof en Bureau Buitenland bieden inzicht in de strijd tegen het virus in binnen- en buitenland. Bij onder andere 3voor12, Mondo en VPRO Cinema vind u tevens verschillende tips voor tijdsbesteding in thuisisolatie, bijvoorbeeld in de vorm van mediatips.