Hoe breek je als artiest door in het buitenland? Wat zijn de geheimen van de criminele onderwereld? De komende twee weken pakt Nooit Meer Slapen uit met twee themaweken.

Van 10 t/m 14 augustus is het Crimeweek, met spraakmakende gasten en experts die hun geheimen delen over de onderwereld. Van 17 t/m 21 augustus is het Big in Japan week. Hoe breek je als Nederlandse artiest ver over de grens door? Pieter van der Wielen gaat in gesprek met onder anderen Sevdaliza en Tjebbe Beekman.  

Crimeweek: 10 t/m 14 augustus

Pillendraaiers, sekswerkers en seriemoordenaars. We smullen van de wereld van zware criminaliteit, of we die nu via boeken, films of zelfs musea volgen. Wat is de aantrekkingskracht van misdaad? In de Crimeweek probeert Nooit Meer Slapen daar achter te komen, met als gasten: rechtbankvoorzitter Rino Verpalen, misdaadjournalist Wouter Laumans, kunstdetective Arthur brand, thrillerschrijver Carina van Leeuwen en Jimini Highnett die kunst over uitgebuite prostituees maakt.

Big in Japan week: 17 t/m 21 augustus

Veel Nederlandse muzikanten en kunstenaars dromen van een internationale carrière. Niet iedereen lukt het om met hun werk de grens over te gaan. In de ‘Big in Japan’ week probeert Nooit Meer Slapen erachter te komen wat de sleutel is naar succes in het buitenland. En wat heeft het de kunstenaars en muzikanten gebracht? Pieter van der Wielen vraagt het aan de zangers George Baker en Benny Sings, zangeres Sevdaliza, schilder Tjebbe Beekman en filmeditor Job ter Burg.

over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag luister je een uur lang, van middernacht tot 01.00 uur, naar een studiogesprek met een gast uit de kunst, cultuur of actualiteit over zijn/haar werk & leven. Nooit Meer Slapen wordt gepresenteerd door Pieter van der Wielen (maandag t/m donderdag) en Liesbeth Staats (vrijdag).