11 seizoenen, 99 afleveringen. Zondag 19 april is de honderdste uitzending van Zondag met Lubach. Om dit te vieren delen we een overzicht met bijzondere, spraakmakende en grappige momenten. Wat is jouw favoriet?

The Netherlands second

seizoen 6 (2017)

De boodschap van de (toen) nieuwe president van de V.S., Donald J. Trump, was volgens Arjen vrij duidelijk.

Natuurlijk willen wij Nederland ook graag aan de nieuwe president voorstellen. Nederland is immers goed te meten aan het Amerika van meneer Trump...

Bekijk de hele aflevering

kamergotchi-app

seizoen 5 (2016)

In je stemkeuze is de inhoud van politieke partijen belangrijk, maar je wil ook een goed gevoel hebben bij degene op wie je stemt. Voor wie zou je, bij wijze van spreken, willen zorgen? Daar zou een app voor moeten zijn en die was er ook. In 2017 was er de kamergotchi-app.

farao der nederlanden

seizoen 2 (2015)

Na ruim 40.000 handtekeningen te hebben verzameld ging Arjen Lubach naar de tweede kamer om alvast te lobbyen voor zijn eventuele aanstelling tot Farao der Nederlanden.

misschien iets minder vlees eten?

seizoen 3 (2015)

Arjen legt uit hoeveel energie er bespaard kan worden door vleesconsumptie te minderen.

nieuws uit Pyeonchang

seizoen 8 (2018)

Helemaal vanuit Zuid-Korea. Wat gebeurde er allemaal tijdens de Winterspelen van 2018? Léon Haan verslaat enthousiast de ceremonie, het zeer besmettelijke norovirus is uitgebroken bij de beveiligers, we kijken hoe goed onze zuiderburen het doen en we opperen een nieuwe methode voor coaches om aanwijzingen te geven.

NRA

seizoen 7 (2017)

Er was iets aan de hand in Amerika. Een situatie waar we echt iets aan moesten doen en daar wilden we toch even stil bij staan.

afstand houden, niet doodgaan

seizoen 11 (2020)

Afstand houden blijkt voor sommige Nederlanders nog erg lastig. Deze maatregelen zijn vooral nodig om de kwetsbaren en ouderen te beschermen. Het principe is niet heel moeilijk: thuisblijven. En als je echt weg moet: houd minstens anderhalve meter afstand, want dan vallen er minder doden.

muziek

bye bye facebook

seizoen 8 (2018)

Facebook lag al langer zwaar onder vuur: datalekken, verdachte samenwerkingen en het ongemerkt verzamelen van jouw activiteit op internet.

Het was tijd om met z’n allen Facebook uit te zwaaien: om 20.00 uur op woensdag 11 april 2018 werden de Zondag met Lubach-Facebookpagina en Arjens profielpagina verwijderd. 

Bekijk de hele aflevering →

sleepwet

seizoen 7 (2017)

Op 1 januari 2018 ging de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in. Daarin staat onder andere dat geheime diensten van de overheid massaal online communicatie mogen afluisteren. Minister Plasterk zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken, maar de controle over de sleepwet blijft erg vaag.

lerarentekort in het basisonderwijs

seizoen 10 (2019)

Er is een groot lerarentekort in het basisonderwijs. In 2025 komen we meer dan zesduizend leraren tekort en daarom moeten er voor die tijd extra mensen naar de pabo. Gelukkig is het lerarentekort een ‘topprioriteit’ voor Mark Rutte.

Westeros the series

promo seizoen 7 (2017)

Zonder zichzelf bekend te maken is het Arjen Lubach gelukt een wereldwijde hit te scoren met een filmpje. In de video wordt de suggestie gewekt dat er een Game of Thrones spin-off komt, die zich afspeelt in moderne tijden.

stemtinder

seizoen 2 (2015)

De Provinciale Staten Verkiezingen van 2015 kwamen er weer aan en SP-fractievoorzitter Emile Roemer was te gast. Belangrijker nog: #zml introduceerde de stemwijzer die de Provinciale Statenverkiezingen de 21e eeuw in gaat loodsen – STEMTINDER.

Geert Wilders concreet

seizoen 6 (2017)

Geert Wilders heeft een duidelijk doel: Nederland weer aan ons teruggeven. Maar hoe wil hij dat aanpakken? Arjen probeert op verschillende manieren om concrete plannen van Wilders aan te duiden maar dat blijkt vrijwel onmogelijk.
Zondag met Lubach is mede dankzij onze leden en donateurs ontstaan. Zijn we trots op. De pilot waarmee we de zendmanager overtuigden kwam deels tot stand met geld uit de verenigingspot.

Daaruit gaat elk seizoen ook een extra bedrag naar het programma. Zo krijgen we meer voor elkaar dan alleen met onze subsidie mogelijk is.