campagne courant # 10

, hugo hoes

Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

zakeditie

Een dropje uit de Campagne Courant? Frietje uit de VPRO Gids? Het kan allemaal dankzij de ingenieuze en vrolijke zakjes die Susan Rijnberg-Bodon vouwt van haar uitgelezen VPRO Gidsen en Campagne Couranten. Vanwege het mooie papier en de typografie krijgt ze het al heel lang niet over haar hart om oude exemplaren weg te doen. Gelukkig maar, want anders was deze collectie nooit ontstaan. Naast de handige zakjes maakt ze ook fraaie enveloppen van ons oud papier. Dezelfde hobby heeft Ofra Goland. Zij stuurde ons een fraai exemplaar.  Ook een nieuwe bestemming voor gids of courant gevonden? Een georigamiede Australische kraanvogel wellicht? Laat het ons weten.

valse rebus

Na nepsjaals zijn er nu ook valse rebussen in omloop. Het brein achter deze concurrerende hersenkraker is Joost van Waert uit Utrecht. Ook onze redactie ontving een exemplaar en de vrees bestaat deze namaakbeeldpuzzel op grote schaal verspreid is. Een politiewoordvoerder laat weten ‘machteloos te staan’ en adviseerde off the record de rebus stuk te maken door de oplossing het internet ‘op te knallen.’ Commentaar van de hoofdredacteur: ‘Het wordt steeds gekker.’

museumstuk

We schrokken even van de mail en foto die Jessie Thuis ons afgelopen week stuurde. Want deze trouwe lezeres van de Campagne Courant schreef clubsjaal in een museum te hebben gezien. Net gebreid en nu al rijp om te verstoffen in een museum? Bij nadere beschouwing bleek het gelukkig om het TextielLab van het TextielMuseum in Tilburg te gaan. Niet de eindbestemming, maar de oorsprong van de sjaal.

 

bel els (4)

Zeg Els Kok-Corts, al ruim 25 jaar vaste waarde op de afdeling ledenservice van de vpro, weken hebben we niets van je gehoord omdat je midden in de campagne eerst op vakantie was, daarna ziek werd maar ondertussen wel in Artis bent gesignaleerd, hoe gaat het? ‘Dat in Artis was met mijn kleindochter, op maandag mijn vrije dag. Ik kon niet praten en had [onverstaanbaar –red.] hoofdpijn. Mijn stem is nog steeds niet goed. Vakantie was prima. Kreta, tussen allemaal Duitsers en Engelsen. Nee, daar heb ik dus geen leden gemaakt ha ha. En op de afdeling zit een uitzendkracht, of [onverstaanbaar –red.] flexwerker zeggen. Er moet meer bekendheid komen voor de campagne. Bijvoorbeeld met grote posters. Op internet gebeurt wel veel, maar iedereen die daar belandt, is al betrokken bij de vpro. Daar kom je niet toevallig. Ik zou zelf ook nooit de site van de Avro bezoeken. Jij wel?’
Els bellen? 035 6712911
 

shawltaal

Van verschillende kanten bereikte ons de vraag of sjaal wel correct Nederlands is. Moet het niet shawl zijn? Nee, maar deze chiquer (sjieker?) klinkende benaming voor een omslagdoek is ook correct. Van Dale verwijst bij shawl gewoon naar sjaal. Voor het gemak en de eenduidigheid houdt de Campagne Courant het op sjaal.
 

advertentie