Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

chocoleed

Culemborg•Onze suggestie om met de chocoladelettersfoto pro vpro uit de Campagne Courant naar een filiaal van de gewoonste zaak van de wereld te gaan is opgevolgd.
Dat heeft lokaal echter wel tot een enkele onverkwikkelijke situatie geleid, blijkt uit de mail en foto die we van Carin Pieters ontvingen. ‘Wat een geinige actie... op naar de HEMA...Helaas aldaar niets bekend over deze kortingsactie :-( Ik geniet wel van de heerlijke letters. Volgende keer wat betere afstemming met de gewoonste winkel???’ Enfin, we schreven dat ‘op vertoon van de foto om een flinke korting gevraagd kon worden.’ Op een dergelijk starre houding van het winkelpersoneel hadden we niet gerekend.

kaarttaart

AmsterdamNatuurlijk bent u al lid, maar wellicht zijn uw facebookvrienden dat nog niet. Zij kunnen zich deze feestmaand uitspreken pro VPRO en zo kans maken op een attentie die zonder overdrijving megasuperexclusief te noemen is. Want nieuwkomers die op 16 december lid worden maken kans op een kersttaart van Abel. Een kerstkaart? Nee, een kersttaart! Daarvoor hoeven ze alleen maar een kaartje, nee geen taartje, te sturen. De mooiste wordt vertaart door bakker Siemon de Jong. Hou dus deze maand VPRO’s facebook in de gaten.

En jij...(5)

Amsterdam Melchior Huurdeman, presentator van Vrije Geluiden, al een lid geworven?
‘Uh nee, maar is dat heel erg? Als het moet maak ik morgen tien leden, want ik ken nog wel wat mensen die waarschijnlijk geen lid zijn en het wel willen worden. Weet je, ik ga er nu een paar mailen. Het werven was een beetje langs me heen gegaan. Te druk geweest, denk ik. Dat krijg je met een baby. Hoe die heet? Benjamin en hij is vijf maanden. Kan ik hem ook al lid maken?’

sammie

HeukelomTon Fey maakte deze foto van zijn kleinkind Sammie. Bij het afdrukken ontdekte hij iets vreemds. Kleine Sammie blijkt namelijk met zijn grootmoeder te communiceren in praatballons. Hier zegt hij: ‘Oma, jij bent toch wel lid van de VPRO?’ Op zich een prima vraag van deze dondersteen, maar viermaandigen behoren hun oma natuurlijk niet te tutoyeren.

oud papier (7)

Niezijl Hans Mulder bewaart al tientallen jaren covers van de VPRO Gids. Die met Darwin gebruikte hij voor een werkstuk in zijn serie ‘Soms denk je alleen te staan’. Daarop staan de namen van tweehonderd andere Mulders en een mul. Op die wijze illustreert hij de evolutie: van mul uit zee tot ‘kroon op de schepping op het land der Mulders’.

rebus #12

Hilversum • In CC 14 stond als oplossing van rebus #12 ‘Helaas wordt het niveau niet hoger’ en dat moest natuurlijk ‘Helaas wordt het niveau nog hoger’ zijn, want ‘noga - a’ is niet ‘niet,’ maar ‘nog.’ Voor de uitslag heeft dit geen gevolgen, wel voor de eindejaarsbonus van de hoofd­redacteur.