Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

boom in de bus

Altijd een hoop gedoe, zo’n boom in huis.
Lampjes weigeren, ballen breken en tot eind april vind je overal nog naalden van de boom waar je toch minstens de prijs van twee lidmaatschappen voor betaalt. Maar dat hoeft niet meer. Speciaal voor lezers van de Campagne Courant heeft ‘conceptual tree artist’ Hanneke Beijer deze rechtenvrije papieren boom ontwikkeld. Veel vouwplezier en fijne feestdagen.

Verwijder de glossy omslag. De gids ligt recht voor u.
Neem de rechterbovenpunt van de eerste bladzijde en vouw die schuin naar het midden toe.
Doe hetzelfde met de nieuw ontstane punt.
Sla de bladzijde om en vouw nu het uitstekende driehoekje onderaan naar boven en zet dat vast met een tipje lijm. De bladzijde is een driehoek geworden.
Doe hetzelfde met de volgende bladzijden. (Of vouw eerst alles en plak dan alles).
Flans een piekje in elkaar, bijvoorbeeld op een satéstokje, of neem een takje uit de tuin.
Neem als stammetje een hoge potdeksel.
Zet de boom los op de deksel.
 
P.S. Het idee komt van een BBC-programma.

tafeltaal

HilversumStokt het gesprek aan de kerstdis? Met een van deze voorbeeldzinnen brengt u het weer op gang.
‘Zijn hier eigenlijk nog zwagers die geen VPRO Gids hebben?’ ‘Wie kent die knappe man uit rebus 16?’ ‘Heb jij al een sjaal?’ ‘Ik lees hem nooit, dat campagnefoldertje. Jij wel?’ ‘ZEG OMA, HOE LANG BENT U AL LID!?’

rebus (de juiste)

oud papier (23)

Amsterdam • Net als veel andere lezers kan ook Ineke Goes geen afstand doen van oude Campagne Couranten en VPRO Gidsen. Dus kon ze ze mooi gebruiken als inspiratiemateriaal voor haar sinterklaasgedichten. Dat deed ze door de koppen van de artikelen uit te knippen en die daarna te combineren. VPRO-­poëzie, al is het haar zelf ook niet meer altijd even duidelijk waar ze over gaan. ‘Maar toch,’ schrijft ze, ‘het heeft wel wat.’ En zo is het.

koffieboom

Leiden Deze boom ontvingen we vorige maand van Anja Schutte. Hij staat sindsdien op de redactie. De boom bestaat uit twee tegenover elkaar staande, opengevouwen VPRO Gidsen. Die zijn met paperclips aan elkaar gemaakt en versierd met lege Nespresso-cupjes.

VPRost!

Veeningen • Geachte redactie,
Ik heb aan de keukentafel nog wat campagnethema’s bedacht: VPR O2 (bedoeld is O2 zuurstof, dus de 2 moet iets zakken), Ik ben vprotisch, Gidsland VPRO, VPR olé, Mijn pr voor de VPRO, VPRontbloot en VPRopdoktersadvies.

Theo van Aken

Vprost! (2)

Groningen • Ihkv de VPRO-campagne kwam ik het woord Vprookworst tegen. Ook mooi en leesbaar, de onovertroffen gids in Vprommen, Vproosterbeek, Vproelanbator, Vprodessa, Vproldenzaal, Vproegstgeest en natuurlijk Vpromsk. Maar ik vraag me wel af of er in al die plaatsen regelmatig naar de VPRO gekeken wordt.

Arjen Boswijk