Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

covermuur

Deurne Dankzij alle ingelijste gidscovers van 2013 is de huiskamer van Nathalie van de Laar niet alleen supergezellig maar ook helemaal pro VPRO.

Hoe is dit zo gekomen?
Van de Laar: ‘Ik ben er in 2013 mee begonnen. Omdat ze te mooi zijn om weg te doen en omdat ik na een schilderbeurt een kale muur had. Alle 51 covers van 2013 hangen er plus nog drie privéfoto’s. Van mijn vriend, van mijzelf en een van onze zwarte labrador Makaay.

Alsof die drie zelf ook op de cover stonden.
‘Haha, een beetje wel. We hebben nog gedacht om er ook VPRO Gids boven te zetten maar dat is er niet van gekomen.’

Is Makaay vernoemd naar Roy, de meestal scorende spits?
‘Ja, en hij haalt ook altijd onze post en dus ook de gids op. De voorkant gaat daar direct af en als we nog lijstjes hebben hangt de gids binnen een uurtje aan de muur. Meestal haal ik bij de Action of op rommelmarkten een stuk of zes lijstjes tegelijk. Als we even geen lijstjes op voorraad hebben blijft de cover een paar weken liggen.’

Ik vind het mooi.
‘Al het bezoek is hartstikke enthousiast. Ook de buurvrouw. Als die langskomt blijft ze kijken. Iedereen vindt het leuk, maar niemand zou het zelf doen. Als ik van buiten naar binnen kijk denk ik: wat gezellig. Ook omdat er een paar oude lampjes staan. Het is origineel en goedkoop.’

En de covers van 2014?
‘Ik ben nu verder gegaan in het trappengat. Daar is genoeg ruimte voor heel 2014.’

rebus pr

Maastricht • ‘Ditmaal kwam ik er in de recordtijd van een halve minuut uit.’

Deze nogal ronkende woorden schreef Marja van Ravenstein bij de door haar ingestuurde oplossing van rebus 18. Alsof het om de snelste tijd gaat! Het is geen schaatsen of ander onzinnig haastvermaak maar puzzelen. En buiten dat, hoe zou de jury dit moeten controleren? Daarnaast is het natuurlijk voor ons vijfkoppige rebusteam niet zo prettig om te horen dat een week werk in een halve minuut ongedaan wordt gemaakt.

 

sjaalspam

Amsterdam • Nee, Josee Jansen, onderstaande foto gaan we niet plaatsen in de eresjalerij, want dit is natuurlijk geen sjaalfie met VPRO-clubsjaal.
Al konden we vanwege uw aardige brief de verleiding dat toch te doen moeilijk weerstaan. Daarin lazen we dat u wel zelf ‘sjawls’ maakt, maar niet degene bent die op de foto staat. Dat blijkt een vriendin van uw dochter. Mag, maar heeft dus niet met sjaalfies te maken. En dan ook nog vragen of we wat reclame voor uw website JoseeJansen.nl willen maken. Dacht het niet. Plaats maar een advertentie.

 

eresjalerij

Dordrecht • Dit is (een stukje van) Cees Egas; zijn sjaalfie is op zijn minst opmerkelijk te noemen. En al gaat het niet om de achtergrond, het is toch altijd leuk als we ergens pro vpro tegenkomen. Scheelt weer een advertentie. ‘Hóp,’ was de korte maar krachtige begeleidende tekst van deze creatieve sjaaldrager. Uw sjaalfie ook in de Eresjalerij van de CC? Stuur hem naar CampagneCourant@vpro.nl.