Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

'alles zit onder'

HilversumMet het dalen van de temperatuur wordt de strijd om de VPRO-clubsjaal grimmiger. 

Zo schrijft Anya Vos uit Hilversum doodleuk dat ze de sjaal wel wil komen halen en Loes Schippers-Joostens wil er mee naar de opening van de tentoonstelling O’Hanlons helden in Enschede om daar een sjaalfie te maken.
‘Behoorlijk sjaaltjesfetisjist’ Ine Winkelman vindt het geweldig om haar collectie uit te breiden en Annette Oostenrijk stuurde bovenstaande foto met de tekst: ‘Deze onlangs bij de Hema aangeschafte gemêleerde sjaal bevalt niet. Hij pluist enorm, alles zit onder.’ Jammer, maar klachten over andere sjaals worden niet in behandeling genomen. (Leuk Hema-weetje: De winkel bestaat net als de vpro sinds 1926.)
Dichter Eric Wisse is wanhopig op zoek, want schrijft hij, wat is nu een dichter zonder sjaal?
Uit Haarlem kwam een op het eerste oog zeer compromitterende brief. Lieneke van der Veen schreef namelijk dat ze wel graag wanten voor ons breit, maar zelf een sjaal breien saai vindt. Huh? Steekpenningen? Een clubsjaal ruilen voor een paar wanten? Na nauwkeuriger lezen zagen we pas dat ze helemaal niets terug verwacht. We hoeven alleen een a4-tje met een kopie van onze hand op sturen en krijgen een paar wanten. Nou, die kopie is onderweg.

advertorial

Lezersactie!

HilversumAbonnees betalen tot 1 februari slechts 14,99 euro (excl. 4,95 euro verzendkosten) voor deze hippe, handige en transparante Campagne Courant-bewaarmap. Daar past precies een jaargang in van uw favoriete periodiek, en eerlijk zeggen, zou die niet heel mooi passen op uw salontafel? Een tevreden mevrouw A. uit B. ging u reeds voor. ‘Ik kan niet meer zonder.’ (Na 1 februari 19,99 euro.)

 

en jij (7)?

Utrecht • Michèl Koot, Hoofd Financiën en Economische Ontwikkeling van de VPRO, hoeveel leden heb jij al geworven?
‘Afgerond? Uh, nul... Nee, ik heb nog geen enkel lid geworven. Sorry. En ja, ik weet hoe belangrijk het is, maar ik kan het niet mooier maken dan het is.’

eresjalerij

Huizen  • De bijna negentigjarige Fred Baptist is niet alleen oud-manager van Akzo, maar ook al sinds de jaren zeventig lid.  Hij is zichtbaar in zijn nopjes met de van dochter Marianne gekregen grijs-zwarte clubsjaal die prima staat bij zijn favoriete rode trui.

 

post!

Beste campagnemedewerkers,
Helmond • Eindelijk ben ik weer een keer op tijd met het insturen van de rebus. Ik lees de VPRO Gids altijd pas vanaf maandag (morgen dus). Dan ben ik al te laat om de oplossing in te sturen. Via de mail lukt het nu net wel, omdat ik toevallig iets wilde nagaan in de gids en bedacht dat ik de rebus eens wat eerder kon bekijken.
Noortje van Koll

Geachte heer van de rebus,
Houten • Ook de negentiende rebus heb ik met veel plezier opgelost, goed hoop ik. Volgens mij is de juiste oplossing de volgende: Över elk woord wordt hard nagedacht.” De puntjes horen niet op de O, maar er is iets verkeerd met de instelling van de computer.
Gemma Hoes
 
Beste VPRO-mensen,
Rotterdam • Tot mijn grote verrassing en vreugde zag ik mijn naam als winnaar van de rebus in de VPRO Gids #18 staan. Kan het zijn dat het versturen van de sjaal even op zich laat wachten? Ik ben zo benieuwd hoe hij er in het echt uit ziet!
Carla Hendriks