Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

prijsvraag

Hilversum Veel puzzelaars vragen zich af waarom ze nooit in de prijzen vallen terwijl ze wel elke week trouw meespelen. Onze stelregel is dat we graag over de oplossing van de rebus corresponderen (leuk!), maar niet over de geheime trekking. Nu echter onze integriteit in het geding dreigt te komen, voelen we ons genoodzaakt een tip van de sluier op te lichten. Dat niet u, maar iemand anders met de sjaal aan de haal gaat kan verschillende redenen hebben. Misschien was uw oplossing niet correct of bereikte die ons te laat. Gezien de vele deelnemers is het echter aannemelijk dat u gewoonweg uitgeloot, of beter gezegd niet getrokken bent. Die trekking geschiedt immer onder toezicht en hoewel we postinzendingen leuker vinden dan mail, maken ze evenveel kans. Daarom sturen we zelf namens de papieren inzenders mailtjes naar CampagneCourant@vpro.nl. Die belanden tussen de overige inzendingen en daaruit wordt blind gekozen.

eresjalerij

Eindhoven Dat dit unieke beelden zijn, behoeft natuurlijk geen nadere uitleg, want dat spreekt voor zich.
Voor het eerst in de korte geschiedenis van de Campagne Courant ontvingen we namelijk twee sjaalfies met dezelfde sjaal. Op de linkerfoto fraai gedrapeerd over de schouders van de uit Nepal afkomstige Som Rimal met zijn kekke mutsje. Hij is helemaal pro VPRO en gek op zwart, schrijft zijn partner Jeanne Le Blanc, de sympathieke dame op de rechterfoto. Ze vindt het nog niet koud genoeg om de sjaal buiten te dragen, maar voor een plekje in de eresjalerij doet ze hem graag even binnen om. Daar is het blijkbaar een stuk frisser, al vragen we ons af waarom de haard dan niet wordt aangestoken.
Overigens is het niet voor het eerst dat Le Blanc de kolommen haalt van de Campagne Courant. Dat deed ze ook als winnares van rebus #3.

 

En dit is Som Rimal.

wat? post!

Doesburg • Uitgerekend op mijn verjaardag las ik in rebus 20 de volgende vrolijke tekst: wat is dit toch weer een feeest. Mijn dag kon niet meer kapot!
Trix Rijksgrijsen 

Almelo • Mijn broer was net bij me en ik legde hem de rebus voor. Op het eerste woord na had ik hem al opgelost. Dus ik vraag: wat kan daar nou voor? Wat, zegt hij. Ik zeg: ja, wat? Wat dus! de oplossing luidt: Wat is dit toch weer een feest. (ingekort –red.)
Ini Dommerholt 

Terneuzen • Ik kon de man niet herkennen op de kleine foto en dacht telkens: Wat is het eerste woord, wat is het eerste woord? Ik kwam er niet achter. Nu net dacht ik: wat moet het zijn! Het is Watt. Het is me wat!
Kees van Eekert 

Malden • Te gek! Alweer vóór de sluitingsdatum opgelost.
Thijn van den Berg 

Leiden • Ik kon eindelijk weer eens een rebus oplossen. Vooral met de plaatjes heb ik moeite, ik herken die mensen gewoon niet. Als het nou Redmond O’Hanlon was, ja, die zou ik wel herkennen.
Marianne Kooijmans en Tim Spruijt

Nog uitzoeken • Heb drie dagen niet geslapen om dit onmogelijke geval op te lossen. En nu kan ik de komende 336 uur niet slapen omdat ik die sjaal zo graag wil winnen.
Liesbeth de Vries