Nieuws over het wel en wee van de ledencampagne.

meer rebus

Gouda / Oudehaske / Tilburg Niet alleen de deelnemers van de rebus hebben concurrentie, ook de samenstellers. Zo tekende Nicoline Blonk bovenstaand prachtexemplaar met daarin zelfs CC-rebus #22. De oplossing hoeft ze niet te ontvangen, maar een sjaal zou ze best wel op prijs stellen. Marijke Krul maakte een ‘muisrebus’ en Jules Boers uit Tilburg stuurde een CC-achtig exemplaar. Die was minder moeilijk, maar aangezien Jules pas negen is, wordt zijn volgende vast lastiger. 

want voor courant

jaaasl;eremm ••• QWweee zzinnn zxeer bnl;ijk nmety dfe zwarte wanten die de Haarlemse Lieneke van der Veen ons stuurde. Als werkhandschoenen blijken ze hier echter volstrekt onbruikbaar want ermee typen is onmogelijk.Dit paar breide ze in recordtijd voor de CC-hoofdredacteur. Die meende eerst dat het om een wollige vorm van omkoping ging. In werkelijkheid bleek het een warm en passend cadeau waar niets voor terug werd verwacht. Kom maar op met die winter.

 

agenda

AmsterdamVoetballiefhebbers hebben zaterdag 22 februari geblokt in hun agenda. Want op die dag kunnen VPRO-leden samen met de makers de eerste twee afleveringen van de dramaserie Johan bekijken. Niet in de bioscoop, maar in de voormalige Lagere School van nummer 14 in Betondorp. Naast deze vertoning vinden die dag verschillende, en da’s logisch, Cruijff-gerelateerde activiteiten plaats in 020-oost.
Meer weten of kaartje kopen: vpro.nl/evenementen

eresjalerij

Avenhorn • Trendsetters Hein en Agaath Blank wonnen met rebus #13 samen een sjaal. ‘Omdat we er allebei erg gesteld op zijn geraakt dragen we hem wanneer we op stap gaan beiden. Zo krijgen we het dubbel warm. Nadeel is wel dat mensen ons vreemd aanstaren.’
Niets van aantrekken hoor, dat is gewoon jaloezie. In de winter 2014-2015 loopt heel Nederland ‘twee-onder-een-das’ zoals deze friswarme hippe trend in modekringen heet.

kenteken

Hoogeveen • In het noorden rijdt een Volkswagen Caddy met deze fantastische kentekenplaat, weten we dankzij Frits Bramer.

post!

Terneuzen • Ik moest wel lachen, toen ik mijn reactie en de reactie van anderen op de rebus met de heer Watt in de hoofdrol in de Campagne Courant las. Wat een rebus voor een hoop hilariteit kan zorgen zeg.
Kees van Eekert

 Hoorn • Nu maar hopen dat ik win. Ik heb de (grijze) sjaal van mijn echtgenoot vorige maand in de trein laten liggen, nadat ik hem (de sjaal, niet de echtgenoot) als kussentje had gebruikt voor een hazeslaapje.
Ludmilla Hermi

Middelburg • Met hulp van slimme mensen die ik vanmiddag ontmoette in de stationsrestauratie van Middelburg, kwam ik op Ozzy Osbourne en het logo van Total. Ik hoop dat de oplossing van rebus 22 nog net op tijd is.
Truike Kamp

Eindhoven • Wat leuk om samen met mijn vriend in de courant afgebeeld te staan met een geestig stukje erbij! Ik werd dinsdagochtend al bijtijds ingeseind door mijn jongste dochter, dus wij waren gewaarschuwd toen de gids in de bus viel.
Jeanne Le Blanc